hamburger-icon

Kliker.info

Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikad: Zašto je Sarajevu čudno što bi Orića hapsio Vučić koji je prjetio da će pobiti 100 muslimana za jednog Srbina!?

Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikad: Zašto je Sarajevu čudno što bi Orića hapsio Vučić koji je prjetio da će pobiti 100 muslimana za jednog Srbina!?

30 Januara
23:37 2014
Foto: Kurir.info

Foto: Kurir.info

Piše: Kliker.info

Pored snimka kojeg je nedavno prenijeo Kliker.info, a potom ga prikazali i svi vodeći mediji u Bosni i Hercegovini, na kojem se vide aktuelni predsjednik Srbije i vicepremijer Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić kako u društvu njihovog nekadašnjeg ”duhovnog vođe” i učitelja Vojislava Šešelja obilaze mjesta iznad opkoljenog Sarajeva tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, ukazujemo i na druge strašne poruke najmoćnijeg čovjeka Srbije i vjerovatnog budućeg premijera te zemlje, Vučića, čiji je otac rodom iz Bugojna.

Na snimku od 20. jula 1995. godine, nepunih deset dana od genocida u Srebrenici, Vučić za govornicom Skupštne Srbije prijeti:

”Pa, vi bombardujte, ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu muslimana, pa da vidimo sme li međunardona zajdnica ili bilo ko drugi da udare na srpske položaje, može li se tako ponašati sa srpskim narodom”.

Rekao je to Vučić aludirajući na NATO intervenciju poslije pada Srebrenice. Također, tu je snimak Vučića gdje vjerno ponavlja radikalske poruke o neophodnosti uspostave ”velike Srbije” na liniji Virovitica-Oulin-Karlovac-Karlobag i bez trunke zadrške, u Šešeljevom stilu, sa govornice objašnjava da su to srpski gradovi koje su ustaše oteli.

Na ove poruke vrijedi podsjetiti u vrijeme kada je, sigurno uz ”zeleno svjetlo” vrha Srbije, počeo novi progon branilaca Bosne i Hercegovine, odnosno u Hagu oslobođenog zapovjednika odbrane Srebrenice, Nasera Orića, njegovog rođaka i ratnog šefa policije Hakije Meholjića, Smaje Mandžića i drugih.

Ako ništa zbog onih u Sarajevu koji su brzo i spremno dodijelili istom tom Vučiću razna priznanja i riječi podrške i pohvale.

Nije li u tom smislu zgodno pomenuti i ideju urednika tuzlanskog Bportala Elvira Huremovića koji na dilemu o tome kako Srbiji odgovoriti na stalne provokacije i hapšenja građana nedvosmisleno i odgovorio – Potjernicom za Aleksandrom Vučićem.

 

Podijeli

Jedan komentar

  1. LOLO
    LOLO 31 Januara, 10:02

    Raspisite potjernicu Interpola za Vucicem jer je bio(sudjelovao)u granatiranju Saraeja i civila 1995 sa Seseljom.-

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku