hamburger-icon

Kliker.info

Vučić proglasio pobjedu : “Za nas je ovo važan dan i važno je da se pokazalo u kom smjeru Srbija želi da ide”

Vučić proglasio pobjedu : “Za nas je ovo važan dan i važno je da se pokazalo u kom smjeru Srbija želi da ide”

03 Aprila
00:02 2017
Veoma sam ponosan na činjenicu da smo dobili ogromno povjerenje građana Srbije, i od 3.700.000 izašlih na birališta naše je oko 2.035.000 glasova, rekao je lider SNS-a Aleksandar Vučić u prvom obraćanju poslije objavljivanja prvih rezultata izbora za predsjednika Srbije.

Aleksandar Vučić je, na konferenciji za medije u sjedištu Srpske napredne stranke, rekao da je važno da je “pobjeda čista kao suza, da nije mala razlika”.

“Dobio sam 12 odsto više glasova, oko 430.000 glasova više nego svi ostali kandidati zajedno”, rekao je lider SNS-a i dodao da je nestvaran osjećaj dobiti toliki broj glasova u prvom krugu.

Prema njegovim riječima, SNS je obradio 92 odsto uzorka i 81 odsto biračkih mjesta.

“Drugoplasirani je Janković sa 16,2 odsto, trećeplasirani Luka Maksimović sa 9,4 odsto. Nemamo glasove sa KiM, odakle očekujem više od 75 odsto glasova”, rekao je Vučić.

Novoizabrani predsjednik Srbije je naglasio da je veoma ponosan na činjenicu da je dobio ogroman broj glasova u uslovima koji su, kaže, bili sve samo ne laki.

“Za nas je ovo važan dan i važno je da se pokazalo u kom smjeru Srbija želi da ide”, napomenuo je Vučić.

Srbija je jaka, Srbija je snažna i biće još jača, rekao je Vučić i poručio da “moramo da vjerujemo u sebe”. Vučić je zahvalio svim građanima Srbije, navodeći da je većinski pobijedio i u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i u mjestima gdje većinski žive Mađari.

“Posebno hvala Koceljevi, Doljevcu, Žagubici, svuda je preko 80 odsto glasova za nas. U mjestima blasnik i sige dobili smo 95 odsto glasova”, rekao je Vučić.

Rekao je da će nova vlada biti formirana u naredna dva mjeseca.

“Boriću se za svakog čovjeka u Srbiji, potpuno jednako, biću oštar kritičar Vlade kad se uljuljka i kad misli da je lijepo, boriću se za ugled Srbije u svijetu”, naveo je novoizabrani predsjednik Srbije.

Vučić je čestitao protivkandidatima na rezultatima uz ocjenu da su neki postigli odlične rezultate.Ocijenio je da je ovo bio izbor za jednog čovjeka, a na parlamentarnim bi, vjeruje, dobili značajno veću podršku.

Kako je rekao, kada se na broj osvojenih glasova dodaju i oni koji nisu protiv politike koju vodi, onda se vidi da je pobjeda čista kao suza i da su građani pokazali u ogromnom broju da su za reeforme i njihov nastavak, evropski put, prijataljske odnose sa Kinom i Rusijom…

Dodao je da je posebno sretan što je pobijedio u prvom krugu i zbog stranaka koje su mu dale podršku i što nije pobijedio demagogijom i populizmom već, kako kaže, napornim radom i svojim i svojih saradnika i činjenice da su ljudi razumjeli koliko napora i truda ulažu da Srbija napreduje.

Zahvalio je predsjedniku Nikoliću što je vladu podržao kada su bili teški trenuci.Kako je rekao, “za nas je veoma važno da nastavimo još snažniju borbu protiv kriminala i korupcije i da se ojačaju naše institucije”.

Posebno je istakao da su ovo bili izbori sa najmanje incidenata u višestranačju i da su prošli bez ijednog fizičkog incidenta.
To znači da napredujemo, podvukao je Vučić.Vučić je najavio da sutra dolazi u Mostar gdje će se sastati sa premijerom RH Andrejom Plenkovićem.

“Da bi politiku vodili tako morate imati mir u regionu. Morate imati mir u regionu i zato sutra moram da idem u Mostar razgovarati s Plenkovićem. Da pričamo o našoj evropskoj perspektivi, ali i o Agrokoru. Tu imamo i više problema nego smo mislili”, dodao je na samom kraju.

Istakao je kako da u naredna dva mjeseca, dok je još predsjednik Vlade Srbije, mora riješiti bezbroj problema.

(Kliker.info-RTS)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku