hamburger-icon

Kliker.info

Vučić odgovorio na optužbe : Političko rukovodstvo Bošnjaka već dugo vremena na silu pokušava da od prijatelja napravi neprijatelje

Vučić odgovorio na optužbe : Političko rukovodstvo Bošnjaka već dugo vremena na silu pokušava da od prijatelja napravi neprijatelje

22 Avgusta
15:33 2020

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da nikada nije govorio protiv integriteta Bosne i Hercegovine i da radi na najboljim odnosima sa Bošnjacima te istakao da političko rukovodstvo Bošnjaka već dugo vremena na silu pokušava da od prijatelja napravi neprijatelje što je, kako je ocijenio, velika greška.

“Ja im neću biti neprijatelj šta god radili i kako god se ponašali i uvek ću raditi na najboljim mogućim odnosima sa Bošnjacima”, rekao je Vučić gostujući na televiziji Prva, prenosi Tanjug.

Vučić je tako odgovorio na optužbe Stranke demokratske akcije da vodi agresivnu politiku i da ima teritorijalne pretenzije prema BiH, koje su uslijedile nakon što je Vučić najavio da će u Beograd pozvati srpske lidere u BiH, Milorada Dodika i Željku Cvijanović, kako bi razgovarali o dokumentu koji su mu Dodik i Cvijanović poslali, a u kojem pišu o “antidejtonskom ponašanju visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH te dvostrukim standardima zapadnih zemalja koji se odnose na status RS-a i Kosova”.

SDA je ocijenila da je to koordinirano djelovanje predsjednika Srbije sa rukovodstvom RS-a radi povezivanja statusa Kosova sa RS u aktuelnim pregovorima Beograda i Prištine i da predstavlja nastavak agresije na BiH s ciljem ugrožavanja njene cjelovitosti.

“Gde ste vi to čuli od mene?”, upitao je Vučić prilikom gostovanja na Prvoj televiziji.

Nisam govorio protiv integriteta BiH

Naveo je da mu je Dodik nedavno u Banjoj Luci rekao da ima određene ideje, nakon čega ga je Vučić zamolio da mu, ukoliko RS očekuje nešto od Srbije, pošalje ta dokumenta da se sa njima upozna.

“Naravno da ću uvek da pročitam, ja sam dokument dva puta pročitao i neću da se izjašanjavam dok sa njima ne razgovaram. To je sva moja uloga u tome”, rekao je Vučić.

“Političko rukovodstvo Bošnjaka na silu pokušava da od prijatelja napravi neprijatelje što je velika greška njihova, to rade već dugo vremena, ne od juče. Ja im neću biti neprijatelj šta god radili i kako god se ponašali i uvek ću raditi na najboljim mogućim odnosima sa Bošnjacima”, rekao je Vučić.

“Oni (SDA) nemaju pojma kakva će biti moja reakcija u sredu, kada dođu predstavnici RS-a u Beograd. Niti znaju, niti su čuli, niti sam nekome saopštio”, rekao je Vučić.

(Kliker.info-AJB)

Podijeli

2 0 komentara

 1. Bjednice
  Bjednice 22 Avgusta, 15:37

  I to dokazanih. S tobom na celu

  Odgovori
 2. Kašif
  Kašif 23 Avgusta, 04:23

  U BiH tri legitimna lidera , od kojih su dva nelegalna, ništa ne mogu pojedinačno bez druga dva. A da bi nešto mogli moraju sarađivati. No saradnja između lidera je suprotnost ideologijama koje propagiraju. Pošto ni jedan od njih nije cjelina nego je trećina, a u ostatku svijeta lider je cjelina, to kod ovih lidera čini osjećaj manje vrijednosti oni se priklanjaju/privaljuju drugim liderima koji su cjelina i koji pristojnu na to pa ti lideri koji su cijelo postaju jedno cijelo i jedna trećina (1+1/3).To kod tih drugih lidera izaziva osjećaj superiornosti u odnosu na druge lidere koji su samo jedna cjelina. BH lideri koji su samo po jedna trećina sebi pripisuju zasluge za to. No to je podmukla prevara koja služi da kompromitovani BH lideri sa sebe prevale odgovornost za provođenje svojih mračnih ideologija na lidera čiju su vrijednost uvećali ili ako to ne može onda da i oni budu kompromitovani tj. da ih povuku za sobom u ponor.Zato kosovski Albanci nastupaju samostalno a ne traže od lidera Albanije da radi za njih. Liderima koji su pristali da im BH lideri uvećaju vrijednost se narodima događa ono što se događa narodima u BiH kojima su BH lideri lideri. Tako su Srbi genocidaši koji ostaju bez svojih teritorija Hrvati se iseljavaju a Turci postaju licemjeri koji će doživjeti genocid. Stav Srbije prema BiH će odrediti status Srba na Kosovu npr. udaljavanje republike srpske od BiH uzrokuje manje Srba na Kosovu i manje republike srpske a za to odgovornost snosi čitav čovjek a ne jedna trećina čovjeka. Kad pogledamo šta rade tri legitimna, a dva su nelegalna, lidera vidimo da su zavidljivci koji traže utjehu u tuđoj nesreći zato što oni ne mogu više popraviti stanje u koje su se uvalili samo mogu uzrokovati da drugom bude gore što dovodi kratkotrajnog osjećaja olakšanja kad se to desi. M. Dodiku teže pada što je na crnoj listi SADa nego što republici srpskoj treba pola milijarde eura za normalno funcionisanje ove godine, tako da bi više volio da još neko kome zavidi završi na toj listi nego da dobije novac koji treba republici srpskoj. Tako je i sa ostale dvije trećine BH legitimnih a nelegalnih lidera.

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku