hamburger-icon

Kliker.info

Vučić nakon sarajevskog samita : “Svaki razgovor je djelotvoran i blagorodan. Sve dok imamo mir i stabilnost to je za svaku pohvalu”

Vučić nakon sarajevskog samita : “Svaki razgovor je djelotvoran i blagorodan. Sve dok imamo mir i stabilnost to je za svaku pohvalu”

16 Marta
15:27 2017

U Sarajevu je danas završen Samit zemalja Zapadnog Balkana, a na sastanku su prisustvovali premijeri Srbije, Crne Gore, Albanije, Kosova, Makedonije, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, evropski komesar za politiku susjedstva i proširenja i ministar vanjskih poslova Italije.

Nakon sastanka, medijima su se se obratili  evropski komesar za susjedsku politiku i proširenje Johannes Hahn kao i predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić.

Iako su mnogobrojne novinarske ekipe čekale obraćanje premijera Srbije Aleksanda Vučića, to se nije desilo. Tokom izlaska Vučića iz sale, novinari su tražili od premijera Srbije da se obrati medijima. U kratkom razgovoru sa novinarima Vučić je poručio:

“Svaki razgovor je blagorodan i djelotvoran. Dokle god imamo mir i stabilnost, to je nešto za pohvalu”, poručio je Vučić.

Nakon učešća na Samitu zemalja Zapadnog Balkana na kojem je učestvovao u Sarajevu, predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastat će se u Istočnom Sarajevu s predsjednikom bh. entiteta Republika Srpska Miloradom Dodikom.

Informacija je za N1 potvrđena iz Kabineta predsjednika RS-a.

”Sastanak će biti održan u Istočnom Sarajevu s početkom u 15.30 sati”, kazali su nam.

Također nam je potvrđeno da još uvijek nije poznato da li će se Vučić i Dodik nakon susreta obratiti medijima.

Premijeri zemalja zapadnog Balkana okupili su se danas u Sarajevu na sastanku čiji je domaćin predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić kako bi razgovarali o zajedničkim regionalnim projektima.

Cilj sastanka bio je približavanje zapadnog Balkana Evropskoj uniji i razgovor o projektima u vezi s transportnom i energetskom infrastrukturom, a razgovarano je i o saradnji u oblastima mladih i obrazovanja.

Bio je to prvi put da se organizirao sastanak premijera kojem prisustvuju svi premijeri. Tako su u Sarajevu bili premijeri Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Albanije Aleksandar Vučić, Duško Marković, Emil Dimitrev, Isa Mustafa i Edi Rama.

Sastanku je prisustvovao i komesar EU za politiku susjedstva i proširenja Johannes Hahn i ministar vanjskih poslova Republike Italije Angelino Alfano jer je Italija domaćin samita zapadnog Balkana koji bi u julu trebao biti održan u Trstu.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku