hamburger-icon

Kliker.info

Vučić nakon napada u Potočarima : Budala ima svuda, Bošnjaci i Srbi treba da žive u miru jedni s drugim

Vučić nakon napada u Potočarima : Budala ima svuda, Bošnjaci i Srbi treba da žive u miru jedni s drugim

11 Jula
16:51 2015

vucko91Tokom obilježavanja 20. godišnjice genocida u Srebrenici napadnut je premijer Srbije Aleksandar Vučić.Po dolasku u Beograd održao je vanrednu sjednicu vlade, nakon čega je uslijedila press konferencija i obraćanje novinarima.

“Predvodio sam delegaciju naše zemlje na 20. godišnjicu nevino stradalih u Srebrenici. Zamoljen sam od domaćina da ne govorim an tom skupu. Bio sam pristojno i srdačno dočekan od porodica žrtava, od gospodina žrtava”, otvorio je Vučić konferenciju za novinare.

“Ponašali smo se dostojanstveno, i predstavljali svoju zemlju onako kako bih volio da Srbiju uvijek predstavljamo”, nastavio je.

“Kada sam dolazio, sa nekoliko pogrdnih riječi nije bilo ništa strašno. Kada sam izlazio iz fabrike akumulatora, bila je grupa navijača koja je povikivala pogrdno.

Kada sam položio cvijeće, krenuli su povici Allahu ekber, ubij Vučića, ubij četnika. Nisam htio da se sklanjam. Htio sam da pitam ljude zašto to rade, zašto me gađaju kada sam im pružio ruku. To je suština naše politike”, kazao je Vučić.

“Napad je bio dobro organizovan i pripremljen sa mnoštvom poruka. To nisu organizovale porodice žrtava. Bilo je muslimana koji nisu odbobravali napad na mene. Obezbjeđenje me dobro čuvalo. U jednom momentu sam pogođen kamenom u usnu, ništa strašno”.

 “Želim samo da kažem nekoliko stvari. Izražavam žal što se ovo dogodilo, što neki ljudi nisu prepoznali moju namjeru da gradimo mir između Srba i Bošnjaka”, ali moja ruka ostaje ispružena prema bošnjačkom narodu. S tom politikom ću nastaviti, istakao je Vučić.

“Budala ima u svakom narodu, nismo ni mi izuzetak. Veći dio bošnjačkog naroda se slaže sa mnom. To nije bio izolovani incident, nego organizovan napad”, kazao je.

“Pozivam u Srbe i građane Srbije da ponosno koračaju po srpskim gradovima i selima, te da ne iskazuju mržnju prema Bošnjacima, našim prijateljima”.

Mi sa Bošnjacima moramo zajedno da živimo u budućnosti. Dosta je bilo mržnje i bijesa, riječi su Vučića. Na koncu, Vučić je ponovo kazao da drži ispruženu ruku Bošnjacima, a da ”budala ima svugdje, u svakom narodu”.

Vučić je na pitanje novinara da li se javio Bakiru Izetbegoviću, kazao da nije, te da će mu se javiti sutra ili prekosutra, a da mu ako on dođe u Srbiju neće ništa faliti. Istakao je da ga je Ćamil Duraković srdačno dočekao, i da mu se zahvaljuje na gostoprimstvu.

 “Boli me i to što se danas posvećuje više pažnje budalama nego nevino stradalim ljudima i njihovim porodicama”, kazao je da je to i njegova finalna poruka.

NIje želio da “pokazuje prstom” ni na koga, i da govori o eventualnim organizatorima napada u Potočarima.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku