hamburger-icon

Kliker.info

Vučić i Irinej: Bitno da država i crkva “isto misle”

Vučić i Irinej: Bitno da država i crkva “isto misle”

10 Marta
15:33 2019

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je “prenio patrijarhu Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irineju šta sadrži paltforma Prištine i obrazložio koliko to opasnosti nosi i koliko je teška situacija u kojoj se Srbija nalazi”.


Istakao je da je zahvalan patrijarhu i članovima Sinoda SPC, koji su imali volje da ga saslušaju.

“Mi smo donijeli patrijarhu i ostalima tekst paltforme koju su kosovski Albanci usvojili za potrebe prekida dijaloga sa Beogardom i upoznali ih sa svim akcijama i šta su činili – od nesprovođenja Briselskog sporazuma, preko taksi, do paltforme koja je u stvari pokazatelj koliko neki ljudi žele izazivanje krize i izazivanje problema, a ne rješavanje problema”, rekao je Vučić.

Patrijarh Irinej je rekao da je “bitno da država i crkva imaju isto mišljenje o problemu i isto mišljenje o tome kako da reaguju na problem”, u situacijama kakva je sada oko Kosova i Metohije.

“Imali smo susret sa predsjednikom Srbije i članovima vlade, kako bi porazgovarali o stanju kod nas, posebno na KiM, koje na žalost iz dana u dan postaj sve teže i komplikovanije”, rekao je patrijarh novinarima nakon sastanka koji je inicirao predsjednik Vučić nakon što je Priština donijela platformu.


Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku