hamburger-icon

Kliker.info

Vučić hitno odlazi u New York : Na sastanku sa Pompeom biće riječi i o BiH I saradnji sa Dodikom !?

Vučić hitno odlazi u New York : Na sastanku sa Pompeom biće riječi i o BiH I saradnji sa Dodikom !?

19 Avgusta
15:09 2019

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić otputovaće danas u New York gdje će sutra razgovarati sa američkim državnim sekretarom Mikeom Pompeom, saznaje “Blic”. 

Ovu informaciju objavio je na svom sajtu State Department.

Kako Blic saznaje, Vučić i Pompeo će se sastati na ručku koji američki državni sekretar organizuje. Osim toga, predsjednik Srbije će imati još niz sastanaka u New Yorku.

Tema razgovara predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i državnog sekretara SAD Mikea Pompea biće traženje rješenja za kosovsku krizu, ali i razmatranje aktuelne situacije u regionu, tvrdi za Insajder profesor Fakulteta bezbejdnosti u Beogradu Darko Trifunović.

Komentarišući iznenadni poziv na sastanak koji je Vučić dobio od Pompea, Trifunović smatra da će pokušaj oživljavanja dijaloga između Beograda i Prištine biti glavna tema razgovora.

– Pregovori o Kosovu zapali su u ćorsokak i SAD žele da se tu stvari ubrzaju i konačno riješe. Smatram da bi predsjednik Vučić trebalo da pred Pompea iznese konkretan srpski plan, koji će biti prenijet predsjedniku Trampu, a to je fer razgraničenje između Srba i Albanaca koje bi otvorilo put istorijskom pomirenju ta dva naroda – kaže Trifunović. 

On, takođe, vjeruje da bi osim razgovora o načinima rješavanja kosovske krize Vučić sa državnim sekretarom SAD trebalo da diskutuje i o aktuelnoj situaciju u regionu.

– Problemi u BiH i politička kriz takođe su jedna od tema o kojima bi Vučić i Pompeo trebalo da razgovaraju – tvrdi Trifunović.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku