hamburger-icon

Kliker.info

Vrhovni sud Federacije BiH o slučaju Memić: Ukinuta oslobađajuća presuda Seferovićima

Vrhovni sud Federacije BiH o slučaju Memić: Ukinuta oslobađajuća presuda Seferovićima

10 Juna
14:56 2019

Vrhovni sud bosanskohercegovačkog entiteta Federacija BiH ukinuo je prvostepenu presudu Kantonalnog suda Sarajevo (KSS) od 16. jula 2018. godine, kojom su Ljubo Seferović i Bekrija Seferović oslobođeni krivice za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je, prema optužnici, teško povrijeđen, a potom preminuo Dženan Memić (21), prenosi agencija Fena.

Naime, Vrhovni sud FBiH donio je rješenje u krivičnom predmetu protiv optuženih – Ljube Seferovića i Bekrije Seferovića kojim je djelimično uvažena žalba tužitelja Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, te ukinuta presuda Kantonalnog suda Sarajevo (KSS) od 16. jula 2018. godine i predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Prvostepena presuda Kantonalnog suda u Sarajevu ukinuta je zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka, potvrđeno je Feni u Vrhovnom sudu FBiH.

Novo vještačenje

Vrhovni sud FBiH je naložio prvostepenom sudu da u ponovnom suđenju naredi obavljanje novog saobraćajnog vještačenja nad izvedenom dokazima, a koje vještačenje će biti povjereno timu vještaka iz te oblasti ili fakultetu za saobraćaj, te izvede i druge dokaze za koje nađe da je potrebno, pa će nakon tako provedenog postupka i na osnovu tako izvedenih dokaza donijeti na zakonu zasnovanu presudu.

Dvadesetjednogodišnji Dženan Memić preminuo je 15. februara 2016. godine nakon teških povreda koje je zadobio sedam dana ranije (8. februara) dok je s djevojkom šetao Velikom alejom na Ilidži.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku