hamburger-icon

Kliker.info

Vladari iz sjene : Ko su savjetnici Bakira Izetbegovića?

Vladari iz sjene : Ko su savjetnici Bakira Izetbegovića?

11 Marta
16:20 2017

Člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića savjetuje pet osoba.

Izetbegović je za šefa kabineta angažovao Elvira Čamdžića koji je prethodno bio Izetbegovićev savjetnik za vanjsku politiku, a na mjesto šefa kabineta naslijedio je Harisa Bašića. Čamdžić je bio i vanjskopolitički savjetnik nekadašnjeg člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića.

Izetbegovića u vezi sa nevladinim organizacijama savjetuje Amel Suljović, književnik i novinar, nekadašnji predsjednik Društva za zaštitu i promociju kulture “Klepsidra” koja svake godine dodjeljuje nagradu Isa-bega Ishakovića, utemeljitelja Sarajeva.

Irham Čečo je Izetbegovićev savjetnik za odnose s medijima koji je pisao za magazine BH Dani i Stav. Radio je i kao koordinator za projekte Fondacije Heinrich Böll u Sarajevu.

Dževad Mahmutović je savjetnik za pitanja povratnika i dijaspore. Prema biografiji, tokom rata je bio komandant brigade, nakon toga je radio u vojci Federacije BiH, bio odbornik u Skupštini Opštine Milići, direktor firme Meister, stručni savjetnik u firmi BH sigurnost, pa savjetnik potpredsjednika NSRS Ševketa Hafizovića, član Nadzornog odbora Fabrike duhana Sarajevo… U biografiji među poslodavcima našao se i Pravni fakultet u Tuzli.

Među savjetnicima je i nekadašnji ministar odbrane Selmo Cikotić za kojeg na zvaničnoj stranici Predsjedništva BiH ne piše koja mu je oblast savjetovanja. Trenutno je direktor za BiH Fondacije BIGMEV – Centra za razvoj odnosa između Bosne i Hercegovine i Turske. Član je Predsjedništva Stranke demokratske akcije.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku