hamburger-icon

Kliker.info

Vlada RS-a osudila teroristički napad u Zvorniku i pozvala na mir i toleranciju

Vlada RS-a osudila teroristički napad u Zvorniku i pozvala na mir i toleranciju

28 Aprila
06:57 2015

vladars2Predsjednica Vlade RS-a Željka Cvijanović izjavila je da je napad na policijsku stanicu u Zvorniku teroristički akt jer je ubijen jedan, a ranjena dva policajca.Nakon vanredne sjednice Vlade RS-a, sazvane tokom večeri povodom napada na policijsku stanicu u Zvorniku koji je izvršio Nerdin Ibrić (1991.) iz sela Sapna kod Zvornika, Cvijanović je na pres-konferenciji u Banjoj Luci rekla da Vlada osuđuje taj napad te poziva građane na mir i toleranciju.

Dezinformacije

Također, dodala je, Vlada poziva građane da se “suzdrže od širenja dezinformacija, panike i svega što bi moglo da iskomplikuje i oteža situaciju, uključujući i komunikaciju putem društvenih mreža”. – Vlada RS-a očekuje punu saradnju od medija i svih aktera u društvu kako bi na tom zadatku ostali svi zajedno – ustvrdila je ona.  Cvijanović je rekla da Vlada poziva na potpunu saradnju svih institucija i građana s istražnim organima, kako bi se što prije, dodala je, utvrdilo da li je u pitanju pojedinačni ili organizovani teroristički akt.

– Jako je važno da se to zna zbog budućeg postupanja i ponašanja – naglasila je.
Vlada je podržala inicijativu predsjednika RS-a Milorada Dodika da za danas sazove sastanak s predstavnicima RS u organima vlasti BiH te zvaničnicima RS.

Puna podrška MUP-u RS-a

– Već su preduzete određene operativne aktivnosti MUPRS-a i Vlada daje punu podršku MUPRS-a te očekuje njegovu putpunu uključenost u svim aktivnostima u rasvjetljavanju ovog djela i sprečavanju takvih djela u budućnosti te u izradi analize gdje se nalazimo i šta su mogući rizici – navela je Cvijanović.

Istakla je da je važno da se u budućnosti “bavimo pitanjima da li postoji politička ili neka druga podrška, ako u BiH imamo određene ekstremne situacije poput ove u Zvorniku koju su okarakterizirali kao teroristički napad, znajući da živimo pod određenim prijetnjama koje jesu globalnog karaktera, a sigurno suočeni s nekim stvarima koje su vezane za našu nedavnu prošlost i stradanja koje smo imali u BiH”.

Očekuje i punu saradnju svih u BiH na boljoj bezbjednosti.  Vanrednoj sjednici Vlade RS-a prisustvovao je i predsjednik RS-a Milorad Dodik i predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku