hamburger-icon

Kliker.info

Vjerovali ili ne : Dodik najavio milionske investicije u Hercegovini !? (VIDEO)

Vjerovali ili ne : Dodik najavio milionske investicije u Hercegovini !? (VIDEO)

08 Februara
06:41 2016

Miledinar12Milorad Dodik u Trebinje i Hercegovinu ponovo planira da uloži milione.Prema njegovim tvrdnjama biće novca za bolnice, škole, toplotne fasade, puteve, a po ko zna koji put najvljena je i izgradnja HE “Dabar”.

Nije predsjednik zaboravio ni tekstilnu industriju, najavio je ulaganje u trebinjski „Novoteks“, iako u Hercegovini teško ko može povjerovati u tu priču kada se zna šta se dešava sa vladinim projektom „Nikola Tesla“ u Bileći.

„Oko `Nikole Tesle` koji je bio jedan odličan i jeste odličan projekat koji je trebalo da bude podsticaj razvoju. Neka unutrušnja nerazumjevanja, neki ambiciozni ljudi u okviru toga su možda malo nanijeli štete tom projektu, ali mi ćemo ostati iza tog projekta i projakt `Nikola Tesla` mora da uspije u Republici Srpskoj“, rekao je predsjednik Republike Srpske.

A tu malu štetu, koja se mjeri milionima maraka, prouzrokovao je ni manje ni više nego nestali Dodikov savjetnik Dragan Vučetić.

Ni priča o „Novotesku“ nije u Trebinju nešto novo, pošto je predsjednik Dodik pred izbore 2010. godine takođe obećao da će Vlada kuputi to preduzeće i akcije pokloniti radnicima.

To se nije dogodilo, brojni pokušaji prodaje „Novoteksa“ u stečaju u poslednjih šest godina nisu uspjeli jer nije bilo zainteresovanih, a sada se Vlada pojavljuje kao spasilac. Na pitanje kako ubjediti radnike da će nakon svih dešavanja u „Nikole Tesli“, u „Novoteksu“ biti sigurni, predsjednik odgovara:

„Nemam ja namjeru nikoga da ubjeđujem. Borimo se, mi se borimo. Nama nije bilo potrebno da prihvatimo mnoge stvari, ali smo htjeli smo da izađemo ljudima u susret kao što je ovdje. Mogli smo da pustimo da to ode u stečaj i da to bude kupljeno od strane nekog pojedinca koji će to opet dovesti u problem za par mjeseci“.

Na drugoj strani, gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević najave novih investicaja smatra prevarom.

„Pa sve u duhu i u skladu sa najvećim bleferom koji se ikada pojavio na prostorima bivše Jugosalvije u političkom smislu. Nastavlja se priča velikih obećanja kao što je bio aerodrom, brza pruga Trebinje – Čapljina –Nikšić. Ćiro, Trebinje resort i svega onoga što se narod još vjerovatno sjeća, ali nije ni lako popamtiti sve laži i prevare koje je taj gospodin iznio“, kaže gradonačelnik Trebinja.

A kada je u pitanju tekstilna industrije u Hercegovini ni tu Vučurević nema drugačije mišljenje.

„`Novoteks` će još jednom poslužiti kao prevara. Ja bi pitao predsjednika gdje je njegov veliki Tesla – gospodin Vučetić za koga navodno ne zna ni ko je ni šta je, a treba da podsjetim građane da je imao u Hercegovini i dobijao podsticaj za 13 poljoprivrednih proizvodnih preduzeća.

Nijedno ništa proizvodilo nije, ali od Vlade je uredno uzimao podsticaj. Za razvoj `Tesle` znate koji su novci stigli, svakome je bilo samo ne tim ožalošćenim i jadnim radnicima, a potvrda laži i prevera jeste nedavni intervju Petrovića da radnice primaju u `Tesli` 700 maraka, a ujutru je bio štrajk“.

Povodom najvaljenih investicija u Hercegovini oglasio se i trebinjski SDS saopštenjem za javnost, u kojem takođe pita predsjednika Republike Srpske šta je sa neispunjenim obećanjama datim od 2006. pa do danas.

(Kliker.info-BN TV)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku