hamburger-icon

Kliker.info

Vjerovali ili ne : Bosna i Hercegovina je za Britance nova Provansa

Vjerovali ili ne : Bosna i Hercegovina je za Britance nova Provansa

10 Marta
21:00 2010

Bosna i Hercegovina prije 15 godina bilo je mjesto koje su stranci zaobilazili u širokom luku, a kupovina nekretnina u jeku razarajućeg rata 1990-ih koji je odnio stotinu hiljada života i raselio dva milijuna ljudi, činila se kao potpuna ludost. No, 15 godina kasnije Britanci su BiH prepoznali kao mjesto vrlo poželjno za život.Sve više sviđa im se jako dobra prometna povezanost, napori Vlade da potakne turizam i cijene nekretnina koje su upola manje nego u Hrvatskoj.
Čaroban Drvar   
Među Britancima koji su zavedeni čarima Bosne je tako i Peter Chappell (49), inače iz Oxfordshirea, koji se nastanio u Drvaru nakon što se zaljubio u Bosanku Goranu. Odlučio je izrađivati kuhinje po mjeri, te je izgradio kuću i tvornicu.- Proces izrađivanja kuće bio je jednostavan, ali je potebno četiri puta više strpljenja nego u Britaniji – rekao je Chapell za Times. Trebalo mu je dvije godine da sagradi kuću na tri kata, ali je koštala 54 tisuće funti – u Engleskoj bi bila dostupna samo milijunerima.

Ljepše odrastanje
– Bosna i Hercegovina je ono što je Engleska bila prije 50 godina – ima manje materijalizma, divno je za odrastanje djece, imamo super terene za skijanje, a Jadran nam je na sat vožnje automobilom – rekao je Peter.Britanac Philip Lilleyman (61) i njegova supruga Linda (54) doselili su u Trebinje i kažu da se osjećaju kao u Provansi prije no što su stigli turisti.Britanski agenti za nekretnine osobito upozoravaju na Mostar – kao grad koji nudi fantastične cijene stanova i kuća u gotovo netaknutoj prirodi. (Kliker.info-Jutarnji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku