hamburger-icon

Kliker.info

Vintrerštajn ocjenio da je u Mostaru nastupila stagnacija i kako se “mora početi ispočetka”

Vintrerštajn ocjenio da je u Mostaru nastupila stagnacija i kako se “mora početi ispočetka”

04 Oktobra
20:29 2006

Posebni izaslanik za Mostar Norbert Winterstein na današnjoj konferenciji za novinare međunarodnih organizacija u Mostaru ocijenio je kako je u gradu na Neretvi nastupila stagnacija i kako se "mora početi ispočetka". Posebni izaslanik za Mostar ponovio je kako je potrebno prvo uspostaviti stabilizaciju glede troškova i rashoda u gradskom proračunu jer su svi problemi u Mostaru vezani za taj proračun.  Po njegovim riječima, u tri mjeseca koliko mu je mandat, treba se riješiti problem statusa HRT-a i uspostave jedinstvenog komunalnog poduzeća, te problem racionalizacije, odnosno kompletiranja Gradske uprave Mostara, kako visoki predstavnik za BiH ne bi morao krajem godine nametnuti odluku.
Winterstein je izjavio novinarima kako postoje konflikti na relaciji gradonačelnika i Gradskog vijeća oko spomenutih pitanja i da je zatražio da se suglase do 31. listopada i to 2/3 većinom budući da je riječ o proračunu.  "Ukoliko se ne postigne dogovor između gradonačelnika i Gradske uprave predložit ću upravi da mi daju ovlasti proste većine i da ja donesem konačnu odluku", objasnio je posebni izaslanik za Mostar.
U svezi problema HRT-a Winterstain je bio suzdržan dodavši kako će ostaviti još malo vremena da taj problem riješe vladajuće stranke HDZ i SDA prema sporazumu koji su potpisale 2004. godine.
Inače, za 5. listopada u 17 sati najavljen je sastanak Wintersteina s Gradskim vijećem Mostara, a 6. listopada posebni izaslanik će se susresti s Visokim predstavnikom za BiH.

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku