hamburger-icon

Kliker.info

Viktor Ivančić: Stenogrami o podjeli Bosne otkrivaju da je Tuđman sam sebi radio iza leđa

Viktor Ivančić: Stenogrami o podjeli Bosne otkrivaju da je Tuđman sam sebi radio iza leđa

03 Jula
07:26 2017

Hrvatski novinar Viktor Ivančić rekao je da u Hrvatskoj istina trenutno nije na naročitoj cijeni, a to se dešava iz razloga jer joj istina uglavnom šteti.

Ivančić je podsjetio da je hrvatski Sabor ranije usvojio Deklaraciju o Domovinskom ratu u kojoj stoji da Hrvatska nije vodila agresiju u Bosnu i Hercegovinu, iako, dodao je Ivančić, i oni koji su predložili i oni koji su usvojili takvu deklaraciju znaju da to nije istina.

– Kada sam se prije 15 godina pokušao uklopiti u taj žanr (Deklaraciju o Domovinskom ratu), onda je to zvučalo ovako: Hrvatska se ponosno i legitimno branila od agresivnih poteza Bošnjaka koje su ovi poduzimali na teritoriji vlastite države – rekao je Ivančić u Mostaru, prenosi agencija Patria.

U Mostaru je u subotu promovirana knjiga “Stenogrami o podjeli Bosne” u izdavaštvu Centra za kritičko mišljenje i portala Tačno.net, a na promociji su govorili bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić, teolog fra Drago Bojić, novinar Senad Pećanin te novinar Viktor Ivančić.

Stenogrami se uglavnom odnose na razgovore između bivšeg predsjednika Hrvatske Franje Tuđmana i tadašnjeg srbijanskog predsjednika Slobodana Miloševića, kao i razgovore između Tuđmana i nekih od tadašnjih predstavnika bh. hrvata.

– U tim autentičnim zapisima s važnih sjednica političkog vrha Hrvatske iz devedesetih, sve vrvi desetinama eksplicitnih dokaza o tome da je Franjo Tuđman ne samo dijelio Bosnu, nego bio opsjednut idejom da ta država zapravo uopće ne treba postojati – napisala je, između ostalih, Heni Erceg u ovoj knjizi.

Stav da Hrvatska nije počinila agresiju na BiH, kaže Ivančić, uglavnom se branio time da ni jedno političko tijelo nikada nije donijelo ni jednu službenu odluku koja bi označila početak te agresije.

– I, zaista nije – rekao je Ivančić.

– Ali, jeste donijela ukaz o tome da agresije nije bilo. Bilo koji kriminolog amater rekao bi da je to ponašanje sitnog lopova za kojeg je očigledno da laže.

Franjo Tuđman nikad nije donio javnu, konkrenu odluku o tome da se povede agresija na BiH, ali kada pročitamo ove stenograme, a to su stenogrami sa zatvorenih sastanak državnog vrha, jedino što se može zaključti da je Tuđman sam sebi radio iza leđa – zaključio je Ivančić.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku