hamburger-icon

Kliker.info

Vijeće ministara razriješilo dužnosti Gorana Zubca : Đuro Knežević vršilac dužnosti direktora SIPA-e

Vijeće ministara razriješilo dužnosti Gorana Zubca : Đuro Knežević vršilac dužnosti direktora SIPA-e

05 Augusta
23:52 2015

GoranZ124Vijeće ministara BiH na današnjoj, vanrednoj sjednici, razriješilo je Gorana Zubca s mjesta direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).U skladu sa Zakonom o državnoj agenciji za istrage i zaštitu, dužnosti i odgovornosti direktora će ispunjavati zamjenik direktora Đuro Knežević, do imenovanja novog direktora.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine traži od Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine da bez odlaganja pokrene konkursnu proceduru za imenovanje novog direktora Državne agencije za istrage i zaštitu, te listu sa prijedlogom kandidata dostavi ministru sigurnosti Bosne i Hercegovine na dalje postupanje, kako bi procedura imenovanja novog direktora bila okončana najkasnije u roku od 60 dana.

Podsjećamo, Sud BiH Zubca je proglasio krivim 5. marta za nesavjestan rad u službi zbog odbijanja da pošalje Specijalnu jedinicu tokom protesta 7. februara 2014. godine kako bi pomogla pripadnicima DKPT-a. Tada je nastala i materijalna šteta veća od 300.000 KM, a gorjela je i zgrada Predsjedništva BiH.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku