hamburger-icon

Kliker.info

Vijeće ministara BiH tajno usvojilo mehanizam koordinacije, već objavljen u Službenom listu BiH

Vijeće ministara BiH tajno usvojilo mehanizam koordinacije, već objavljen u Službenom listu BiH

10 Februara
05:53 2016

denis-zvizdic4Vijeće  ministara BiH usvojio je na sjednici 26. januara 2016. godine Odluku o sistemu koordinacije procesa evropskih integracija u Bosni i Hercegovini.Pojednostavljeno, Vijeće  ministara BiH je usvojio mehanizam koordinacije koji je jedan od dva glavna uslova da bi aplikacija za članstvo BiH u EU bila kredibilna.

Drugi uslov je adaptacija Sporazuma o stabilizaciji i pridiruživanju o čemu se već vode pregovori sa EU. Na današnjoj sjednici Vijeće ministara BiH je usvojilo pregovaračku poziciju BiH, a nastavak pregovora zakazan je za 16. februar.

Međutim, ostaje nejasno zašto javnost nije obaviještena da je usvojen mehanizam koordinacije. Naime, u Službenom listu se navodi da je mehanizam koordinacije usvojen na sjednici održanoj 26. januara, ali javnost prije ovog nije obaviještena da je Vijeće  ministara tog dana uopšte održao sjednicu.

Na zvaničnoj stranici Vijeća  ministara BiH navodi se da je u januaru održano pet sjednica, ali ni jedna od njih nije bila 26. januar.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić za sutra u 11 sati je najavio konferenciju za medije, a prije toga nije želio komentarisati bilo šta vezano za ovu temu.Cijela odluka, tj. mehanizam koordinacije, objavljena je u Službenom listu BiH.

(Kliker.info-Klix)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku