hamburger-icon

Kliker.info

Vic o Karadžiću i Mladiću po svemu sudeći presudio : Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, podnio je ostavku na sve rukovodeće funkcije u SDS-u

Vic o Karadžiću i Mladiću po svemu sudeći presudio : Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, podnio je ostavku na sve rukovodeće funkcije u SDS-u

20 Maja
22:36 2017

Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, podnio je ostavku na sve rukovodeće funkcije u SDS-u.Mektić je naveo da podnosi ostavku na sve čelne funkcije u Srpskoj demokratskoj stranci “zbog tajkunizacije stranke”.

–  Ne slažem se sa tajkunizacijom stranke, ali i dalje ostajem član SDS-a, ali ne i dio organa stranke – rekao je Mektić.

On je također rekao da ostaje ministar sigurnosti u Vijeću ministara BIH i da će nastaviti suradnju s kolegama iz Saveza promjene. Mektić se prje sedam dana našao na udaru nekih stranačkih kolega koji su mu zamjerili “izostanak poštovanja prema Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću”.

Mektić je naime pred početak sjednice stranačkog Predsjedništva ispričao vic koju je u određenim krugovima protumačen kao uvredljiv za Mladića i Karadžića.

Tim povodom se oglasila Radovanova kći Sonja Karadžić-Jovičević koja je ocijenila da nije primjeren istup ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića u kojem pominje prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića i generala Ratka Mladića.

“Smatram neprimjerenim i zato što je riječ o kadru Srpske demokratske stranke /SDS/ i ministru koji obavlja dužnost kakvu već obavlja, pogotovo što se to dešava na zasjedanju Predsjedništva SDS-a”, rekla je Srni Jovičevićeva.

Reagovao je i predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić koji je rekao da “prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić i general Vojske Republike Srpske Ratko Mladić zaslužuju poštovanje koje ničim ne bi trebalo dovoditi u pitanje”.

“Lično imam vrlo pozitivan stav prema dvojici naših čelnika, i predsjedniku i komandantu. To na bilo koji način ne bih mogao dovesti u pitanje, ni bilo kakvom pošalicom, ali isto tako mislim da je neprimjereno da se komentariše nečiji vic ili šala”, rekao je Savčić.

(Kliker.info-SB)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku