hamburger-icon

Kliker.info

Veliki se konačno usagtlasili : Rusija i SAD dogovorile mirovni plan za Siriju

Veliki se konačno usagtlasili : Rusija i SAD dogovorile mirovni plan za Siriju

10 Septembra
08:57 2016

velki7Rusija i Sjedinjene Američke Države postigle su dogovor o mirovnom planu za Siriju koji će početi “prekidom neprijateljstava” od zalaska sunca u ponedjeljak.

Prema dogovorenom planu, sirijska vlada će okončati borbe u određenim područjima pod kontrolom opozicije, dok će SAD i Rusija oformiti zajednički centar za borbu sa tzv. Islamskom državom i borcima Al-Nusre.

Dogovor su, poslije više neuspešnih pokušaja, protekle noći u Ženevi postigli američki državni sekretar John Kerry i njegov ruski kolega Sergej Lavrov.

”Eksperti SAD i Rusije će raditi zajedno kako bi Dash i Nusra bili poraženi. Želim da naglasim da dogovorene mjere mogu dati rezultate samo ako sve strane u konfliktu budu poštovale svoje obaveze. Od opozicionih grupa koje žele da zadrže svoj legitimitet očekujemo da se na svaki način distanciraju od Nusre i Daesha, a od Rusije očekujemo da obezbijedi da se sirijska vlada pridržava svih zahtjeva u vezi sa vazduhoplovnim aktivnostima i omogućavanjem dostave humanitarne pomoći”, izjavio je Kerry.

(Klker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku