hamburger-icon

Kliker.info

Veliki obrat u istrazi : Kod pilota helikoptera Mera Mehića i tehničara u krvi otkriven alkohol

Veliki obrat u istrazi : Kod pilota helikoptera Mera Mehića i tehničara u krvi otkriven alkohol

04 Aprila
00:01 2015

omerpilotZa pad vojnog helikoptera primarno je odgovorna posada, saopštilo  je Više javno tužiteljstvo u Beogradu.Stručna Komisija za osnovno ispitivanje nesreće vojnog helikoptera navela je da odgovornost snosi vođa posade helikoptera HT-48, Omer Mehić, a da dio odgovornosti snose i drugi pilot i pitot tehničar u pilotskoj kabini, piše Blic.

U izvještaju, u koji je Blic   imao uvid, Komisija tvrdi se da je otkriveno prisustvo alkohola kod ‘vođe posade i pilota  tehničara’.Tužilaštvo  je navelo da je, prema početnim saznanjima, primarna odgovornost na članovima posade, da postoje osnove sumnje da dio odgovornosti snosi i jedan broj aktivnih pripadnika Vojske Srbije, te da ima i indicija za eventualnu odgovornost određenog broja civilnih lica.

Tužilaštvo  će u skladu s tim proveti istražne radnje, u cilju potpunog utvrđivanja svih relevantnih činjenica vezanih za taj događaj.Podsjetimo, srbijanski vojni helikopter pao je u Surčinu 13. marta , pri čemu je poginulo svih sedam osoba koje su se nalazile u njemu – četiri vojna člana posade, dva zdravstvena radnika i beba koju su spašavali.

(Kliker.info-JL)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku