hamburger-icon

Kliker.info

Veležova “Crvena noć” u Americi : Uz svoje “rođene” i u dobru i u zlu (FOTO)

Veležova “Crvena noć” u Americi : Uz svoje “rođene” i u dobru i u zlu (FOTO)

13 Septembra
07:35 2020

 

U skladu sa zavjetom da će uz  svoj Velež  biti i u dobru i u zlu  članovi i simpatizeri FK iz Mostara sa sjevernoameričkom adresom,  i ove godine su organizovali tradicionalno druženje  koje ima plemenitu misiju da njeguje ,čuva i produbljuje  veze između svih “rođenih” ma gdje da su i   najdražeg kluba na svijetu.

Za razliku od proteklih godina kada se za Crvenu noć tražila karta više i na koju su dolazili   brojni gosti  iz svih krajeva Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, ovogodišnje druženje u najvećem gradu  države  Kentucky , Louisvilleu ,  zbog pandemije korona održana je u drugačijim okolnostima nego inače .  

Striktno poštujući propisane  mjere  sigurnosti  Organizacioni odbor  je  zabavni karakter manifestacije,koja je ponovo upriličena u  rodnom mjestu    Crvene noći za Sjevernu Ameriku, Caffe Jokeru,  reducirao i sveo  na najmanju moguću mjeru, dok je istovremeno, humanitarnom karakteru i  kulturnim sadržajima posvećena znatno veća pažnja, što se na kraju pokazalo kao pun pogodak.

To se prije svega odnosi na više nego uspjelu zajedničku izložbu slika Mostarke Mirele Skikić i Modričanina Mustafe Ramića, koji su tako ovoj sportskoj manifestaciji humanitarnog karaktera  dali novu i kvalitetniju dimenziju koja relaksira i ljude čini boljim, naročito  u ovim  sumornim vremenima. 

Zahvaljujuči  pomenutim umjetnicima i ostalim sponzorima, potom  je upriličena i tombola sa vrijednim nagradama, čime je stavljena tačka na još jedno  tradicionalno okupljanje rođenih na području Sjeverne Amerike. Prisutni su na kraju obavješeni da će kompletni iznos od donacija i prodatih dresova i rekvizita biti dostavljen FK. Velež  o čemu će javnost biti blagovremeno i detaljno informisana. 

(Kliker.info)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli

Jedan komentar

  1. Buba
    Buba 20 Septembra, 20:00

    Sa uspjehom vise od ocekivanog zavrseno je jos jedno druzenje Rodjenih u Louisvillu.Bilo je divno,i ako okolnosti nisu bile uobicajno normalne,sve je proteklo u najboljem redu

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku