hamburger-icon

Kliker.info

Veležov 100 rođendan se slavi i u Americi : Rođeni u Kentuckyju pripremaju druženje za pamćenje (Video)

Veležov 100 rođendan se slavi i u Americi : Rođeni u Kentuckyju pripremaju druženje za pamćenje (Video)

06 Marta
06:38 2022

Jubilarna, 20. po redu Crvena noć za Sjevernu Ameriku održat će se u subotu 12. marta ove godine u caffe Jokeru,u Louisvillu, u američkoj državi Kentucky , rodnom mjestu ove,  sada  već uveliko poznate   sportsko -kulturne manifestacije posvećene  fudbalskom klubu  koji  svoje navijače, poštovaoce i simpatizere, zbog svoje iznimno bogate i zanimljive istorije ima na svim kontinentima. 

Tradicionalno okupljanje rođenih i njihovih prijatelja iz svih dijelova Amerike, ove godine ima i svoju posebnu draž i značenje jer se obilježava i slavi u čast 100-og rođendana Veleža,  zbog čega je Organizacioni odbor manifestacije,  donio očekivanu i razumljivu odluku,  da ove godine otvorenim vratima bez ulaznica i donacija počaste sve one prijatelje i simpatizere koji su njihov klub podržavali kada je bilo najpotrebnije.

Tim povodom,  član Organizacionog odbora i jedan od osnivača Crvene noći za Sjevernu Ameriku Suad Tucaković je uputio poziv svim prijateljima  Veleža da  obuku dresove svojih klubova i pridruže se u subotu rođenim u Jokeru,  čime će na najbolji način pokazati  sve ono što je FK Vrelež  bio tokom proteklih 100 godina, radnički klubu,  u čijim temeljima je prefinjeni fudbal, zajedništvo, solidarnost i nepatvorena ljubav.

Pored toga, Tucaković je  u ime Organizacionog  odbora  Crvene noći za Sjevernu Ameriku  potvrdio da je za večernju zabavu pripremljen bogat  zabavni program, dok je tokom dana,  u Jokeru predviđena izložba slika mostarske umjetnice  Mirele Skikić.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku