hamburger-icon

Kliker.info

Veganka i bodibilderica iranskog porijekla : Ovo je žena koja je sinoć pucala po ljudima u sjedištu YouTubea (Video)

Veganka i bodibilderica iranskog porijekla : Ovo je žena koja je sinoć pucala po ljudima u sjedištu YouTubea (Video)

04 Aprila
08:09 2018

Nasim Aghdam sinoć je otvorila vatru u sjedištu YouTubea u San Brunu u blizini San Francisca, nakon čega su zaposlenici kompanije pobjegli na ulicu, a najmanje tri žrtve završile u lokalnim bolnicama, da bi sebi na kraju oduzela život, saopćila je policija.

– Pronašli smo žrtvu s ranom za koju vjerujemo da ju je sebi sama nanijela. Žena je – rekao je šef policije u San Brunu Ed Barberini na konferenciji za novinare, opisujući osobu za koju policija vjeruje da je pucala u sjedištu Youtubea.

Aghdam je bila aktivistica za prava životinja. Iako je policija u početku vjerovala kako je upucala četvero ljudi, ispostavilo se da je upucano troje.

Nasim je živjela u Južnoj Kaliforniji. Bila je vrlo aktivna na YouTubeu te se često žalila na ponašanje te kompanije u svojim videima, na svom Instagramu te na svojoj stranici. Tvrdila je kako joj YouTube filtrira videa, ograničava njeno pravo na iznošenje mišljenja te ju sprečava u objavljivanju videa.

Samu sebe je predstavljala kao Perzijku, a snimke je objavljivala na engleskom i farsiju, službenom jeziku Irana.

Bila je veganka i bodibilderica koja je učestvovala u PETA-inim prosvjedima.

Krv na podu i stepenicama

Jedna od žrtava, 36-godišnji muškarac, u kritičnom je stanju u Općoj bolnici u San Francisku, jedna 32-godišnjakinja također je u teškom stanju, dok je 27-godišnja žena stabilno. Vlasti nisu objavile imena žrtava.

Voditelj proizvodnje u YouTubeu Tod Šerman (Todd Sherman) opisao je na Twitteru da je čuo ljude kako trče, prvo pomislivši da se radi o potresu, no potom mu je rečeno da jedna osoba ima pištolj.

– Nakon toga svaka osoba koju sam vidio bila je za mene potencijalni strijelac. Neko je rekao da je osoba pucala iza stražnjih vrata i potom upucala sebe – napisao je Šerman na Twitteru.

– Pogledao sam dolje i vidio krv na podu i stepenicama, zatim smo krenuli van iz zgrade – dodao je.

Snimke lokalne televizije pokazale su kako radnici YouTubea izlaze iz zgrade s podignutim rukama.

Google je u saopćenju ustvrdio da djeluje koordinirano s lokalnim vlastima.
Prošlog mjeseca YouTube je najavio da će zabraniti sadržaje koji promoviraju prodaju oružja, kao i videozapise koji poučavaju kako napraviti oružje, rekao je Šerman.

(Kliker.info-Index)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku