hamburger-icon

Kliker.info

Večernje novosti : Privedena žena Ratka Mladića

Večernje novosti : Privedena žena Ratka Mladića

09 Juna
04:40 2010
Bosiljka Mladić, supruga najtraženijeg haškog bjegunca Ratka Mladića, privedena je u utorak u osam sati, u Prvi osnovni sud u Beogradu, saznaju "Novosti". Protiv nje je otvoren krivični postupak zbog nedozvoljenog držanja oružja.Kako nam je potvrdio advokat porodice Miloš Šaljić, sporno oružje koje se stavlja na dušu supruzi ratnog komandanta Vojske Republike Srpske oduzeto je 4. decembra 2008. godine prilikom trećeg pretresa njihove kuće u Ulici Blagoja Parovića, na Banovom brdu. Tada su nađeni jedna lovačka puška, automat "hekler i koh" i četiri "Zastavina" pištolja sa više desetina metaka.- Oružje je pronađeno u Ratkovom ormanu, koji Bosiljka nije ni otvarala, niti je znala šta je u njemu.
Ona je u utorak bila kratko saslušana i donijeto je rješenje da se protiv nje sprovede istraga – kaže Šaljić.On dodaje da je žena ratnog komandanta Vojske RS prinudno privedena, bez prethodno dostavljenog poziva da se javi u sud.- Sudija se pravdala da je slala pozivara, ali da je on utvrdio da se na toj adresi ne nalaze Mladićevi, već neki fitnes salon. To su besmislice. I istražnom sudiji sam rekao i sada ću ponoviti: ovo privođenje je osveta države i pritisak na porodicu otkako je najavila da će tražiti da se Mladić proglasi mrtvim. Porodica od toga, međutim, neće odustati i podnijećemo zahtjev čim stigne izvod iz matične knjige rođenih Ratka Mladića iz opštine Kalinovik – navodi Šaljić.Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević kaže za "Novosti" da zakoni države Srbije važe za svakog njenog stanovnika.- Ako postoje elementi bilo kog krivičnog dela, bilo kog građanina, država treba da reaguje. Očekujem da zakoni Srbije važe i za Bosiljku Mladić – kaže Vukčević.
LjAJIĆ: NEMA PRITISKA DRŽAVE                              Nema ni riječi o pritisku države na porodicu Mladić – kaže za "Novosti" Rasim Ljajić, šef Nacionalnog tima za saradnju sa Haškim tribunalom. – Zahtjev porodice da se Ratko Mladić proglasi mrtvim naći će se pred pravosudnim organima i mi ne želimo da utičemo na taj postupak. Što se tiče krivičnog postupka protiv Bosiljke Mladić, on je takođe pokrenut pred pravosudnim organima, ali po prijavi policije, jer je prilikom pretresa nađeno oružje bez oružnog lista i dokaza o porijeklu. Ova dva postupka potpuno su odvojena i nemaju veze jedan sa drugim.  (Kliker.info-Večernje novosti)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku