hamburger-icon

Kliker.info

Vasvija Vidović upozorava : Radončić nije saslušan u Tužilaštvu BiH jer je neko poželio da mu se doda još optužbi !

Vasvija Vidović upozorava : Radončić nije saslušan u Tužilaštvu BiH jer je neko poželio da mu se doda još optužbi !

26 Januara
19:13 2016

Vasvija6Nakon što je predat Tužilaštvu BiH nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, Fahrudin Radončić nije saslušan u Tužilaštvu BiH zbog “dodavanja niza činjenica i novog krivičnog djela”, potvrdila je za N1 advokatica Vasvija Vidović.

Gospodin Radončić je danas saslušan u priutnosti svog advokata, Dragana Barbarića i dao je izjavu u odnosu na osnov sumnje koji mu je predočen u SIPA-i. Službenici SIPA-e su korektno unijeli izjavu u zapisnik, a nakon toga je uslijedio poziv od tužioca Bože Mihajlovića na koji smo se kolega i ja odazvali. Bili smo iznenađeni kada nas je obavijestio da to što su uradili službenici SIPA-e nije to što on misli da treba da bude; da se to njemu što je urađeno ne uklapa u njegovu koncpeciju. Tražio je da se Fahrudin Radončić ponovo izjašnjava“, kazala je Vidović za N1 i dodala:

Od momenta dok smo mi došli od SIPA-e do Tužilaštva BiH došlo je do promjene, dodavanjem niza činjenica i dodavanjem jednog krivičnog djela. Mi smo shvatili da iza istrage stoji neko kome se učinilo da nije dovoljna količina kriminalnih navoda i da je neko poželio da se gospodinu Radončiću doda još optužbi. Mi nismo htjeli da učestvujemo u takvim radnjama, tim prije što smo uočili da nema činjeničnog opisa niti u nalogu za hapšenje niti u naredbi za pretres stana i prostora“.

Vidović je istakla da niti ona, niti njezin kolega Barbarić “neće učestvovati u ovakvim postupcima Tužilaštva BiH”.

Niti kolega Barbarić niti ja nismo spremni da učestvujemo u ovakvim postupcima Tužilaštva i napustili smo saslušanje. Žao nam je gospodina Radončića, ali je situacija takva da mi ne smijemo učestvovati u tako nezakonitim postupcima. Ja radim ovaj posao godinama i prvi put sam ovo doživjela; da se za sat vremena dodaju činjenični i pravni osnovi i da čovjek ne zna zbog čega je lišen slobode“.

Na pitanje koji je naredni postupak u cijelom procesu, Vidović je kazala da će se morati razmotriti situacija i isplanirati naredni koraci.

Nismo potpisali zapisnik. Kolega Barbarić i ja ćemo razmotriti situaciju šta dalje. Ovo je situacija u kojoj se nije moguće braniti. Imajte u vidu činjenicu da ovo nije jedina nezakonitost. Od početka ovaj potupak prati jedna simbioza organa gonjena sa Sudom BiH. Predsjednica Suda BiH sve vrijeme učestvuje u dogovorima sa ogranima gonjenja uključujući SIPA-u. Pojavljuju se informacije o sastancima, daju se zajednička saopštenja što je nezamislivo u bilo kom pravnom sistemu. Vodi se jedan krajnje nezakonit i neustavan postupak u kome državni organi ne stoje na vlastitim pozicijama, nego učestvuju u nekakvim dogovorima“.

Također, Vidović je istakla da zbog svih nepravilnosti koje su uočene u cijelom postupku Radončić nije saslušan u Tužilaštvu BiH.

Zbog svega ovoga, nije saslušan u Tužilaštvu, saslušan je jednom potpuno korektno u SIPA-i“.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Marin
    Marin 26 Januara, 21:37

    Ova umisljena advokatica kaze da su ona i njen kolega odbili potpisati zapisnik. To je manir neobrazovanog svijeta. Odbijanje potpisa nema nikakvog pravnog znacaja. I ova doticna uvijek brani one kojima je namontirano nesto, apsolutno za svaki njen skucaj. Advokat koji drzi do sebe nikada ne daje ovakve izjave.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku