hamburger-icon

Kliker.info

Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu : Ramush Haradinaj proglasio pobjedu koalicije PAN

Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu : Ramush Haradinaj proglasio pobjedu koalicije PAN

11 Juna
21:33 2017
Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramush Haradinaj proglasio je večeras pobjedu koalicije PAN koju čine Demokratske partije Kosova (DPK ), ABK, Inicijativa za Kosovo (IK – Fatmir Ljimaj) i devet manjih partija.On je , na konferenciji za štampu po zatvaranju birališta, rekao da je koalicija “Pan” uvjerljivo pobijedila.

– Jasna odluka obavezuje vladu Kosova – poručio je on zahvalivši se koalicionim partnerima i pozvao druge stranke da se pridruže radu na dobrobit države.

Koalicija “PAN” osvojila je 40 odsto glasova na današnjim vanrednim parlamentarnim izborima, objavila je prištinska televizija “Klan Kosova” pozivajući se na izlazne ankete.- Kosovo je položilo ispit. Čestitam na izborima, Kosovo – rekao je Haradinaj ocjenjujući da su ovi izbori najbolji ikada održani na Kosovu.

Prema istim podacima, predviđa se da bi opoziciona stranka Samoopredjeljenje mogla osvojiti 30 odsto glasova, dok bi koalicija pod vođstvom Demokratske lige Kosova (Isa Mistafa) mogla osvojiti 27 odsto.

Haradinaj je nakon objavljivanja prvih preliminarnih izbornih rezulata televizije Klan Kosova izjavio da će nova vlada biti formirana na vrijeme.Haradinaj je rekao i da je pobjeda te koalicije ubjedljivija nego što pokazuju istraživanje.

(Kliker.info-SB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku