hamburger-icon

Kliker.info

Vanredne vijesti na vidiku : Snažna medijska aktivnost pravosuđa BiH najavljuje nova, velika hapšenja ?

Vanredne vijesti na vidiku : Snažna medijska aktivnost pravosuđa BiH najavljuje nova, velika hapšenja ?

14 Januara
20:55 2016

tuzilastvoTokom današnjeg dana Sud BiH, Tužilaštvo BiH i Viskoko sudsko i tužilačko vijeće uputili su svoja saopštenja za javnost u kojima, nedvojbeno, pružaju podršku radu tužilaca u određeneim predmetima a koji, kako tvrde pravosudne bh.institucije, trpe medijske i političke pritiske.

S obzirom na naglu, pojačanu medijsku i institucionalnu aktivnost svih pravosudnih državnih institucija nije teško zaključiti da bi, uskoro, mogle uslijediti velike odluke sa nivoa Tužilaštva i Suda BiH a u vezi ličnosti koji su involvirani u vrh bh.politike jer na njih su danas, u svojim saopštenjima, pravosudne bh.institucije upravo pokazali prstom.

Bh.javnost je već upoznata sa postojanjem predmeta “Dodik i ostali” i “Radončić i ostali”, ali i još dva krupna predmeta finansijskog kriminala – jedan u FBiH drugi u entitetu RS, te se može pretpostaviti da bi se u ovim predmetima u najskorije vrijeme mogla dogoditi hapšenja i dalja procesuiranja.

Da je Sud BiH odlučan podržati u nakanama Tužilaštva BiH govori i određivanje pritvora uhapšenima u akciji “Lutka 2”. Sasvim sigurno se narednih nekoliko dana može očekivati pojačana aktivnost bh.pravosudnih institucija i agencija za provođenje zakona u BiH.

(Kliker.info-BNN)

Podijeli

Jedan komentar

  1. puka 59 - PODRŠKA
    puka 59 - PODRŠKA 15 Januara, 21:55

    VETERANE 317 SBBR HEROJ GRADA KAPIJE BOSNE RADUJE POĆETAK NOVE PRAKSE KORDINIRANE I SIHRONIZOVANA SAOPĆENJA gosp SALIHOVIĆ -KRESO KAO NA UZOR STARE DRAGAN – PERICA .POZDRAV DOMOVINI SA INPLEMENTIRANJEM .

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku