hamburger-icon

Kliker.info

Vanredna sjednica Kolegija SDA : Ovo je zastrašivanje povratnika i zloupotreba sa političkim motivima !

Vanredna sjednica Kolegija SDA : Ovo je zastrašivanje povratnika i zloupotreba sa političkim motivima !

07 Maja
13:20 2015

SDA1Povodom masovnih pretresa kuća i hapšenja bošnjačkih povratnika koje hapsi policija RS-a proteklih dana, Kolegij SDA je održao vanrednu sjednicu.

– SDA još jednom ponavlja svoju bezrezervnu opredijeljenost za borbu protiv ekstremizma, radikalizma i terorizma koja se mora voditi na zakonom propisan način i od zakonom propisanih institucija . To podrazumijeva da unaprijed postoji jasna sumnja na nedozvoljenu aktivnost, kao i uključenost i koordinacija s državnim strukturama za sprovođenje zakona. U konkretnom slučaju je jasno da je prekršen zakon, jer su izvršeni pretresi i hapšenja, a tek nakon toga se utvrđuje sumnja, a nadležne državne institucije uopće nisu bile uključene u ovu aktivnost.

Sve ovo upućuje na zaključak da se radi o zloupotrebi sa političkim motivima, a s ciljem zastrašivanja povratničke populacije koja je već jedanput doživjela egzodus, zločin i genocid.Kolegij SDA zahtijeva od Vijeća ministara BiH i nadležnih državnih institucija za sprovođenje zakona da se uključe i pruže zaštitu povratnicima. Zaduženi su funkcioneri SDA da hitno obiđu područje gdje su izvršeni pretresi i hapšenja – navodi se saopštenju  za javnost SDA.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku