hamburger-icon

Kliker.info

Užasi migrantske krize : Još jedna fotografija utopljene bebe potresla svijet

Užasi migrantske krize : Još jedna fotografija utopljene bebe potresla svijet

30 Maja
22:16 2016

dijete717Potresna fotografija djelatnika njemačke dobrotvorne organizacije kako drži dijete koje se utopilo prilikom prelaska Mediterana puštena je u javnost, prenosi Daily Mal.Djetetovo beživotno tijelo izvučeno je iz vode u petak blizu južne obale Italije nakon što se brod kojim je s drugim migrantima putovala iz libijske Sabrathe prevrnuo.

Njemački spasioci su fotografiju pustili u javnost kako bi pokušali uvjeriti europske dužnosnike da omoguće migrantima siguran put preko Mediterana. Na fotografiji se može vidjeti kako jedan od spasilaca, poznat samo kao Martin, drži u naručju dijete.

 

Humanitarna organizacija Sea-Watch sudjelovala je u nadgledanju Mediterana kada je fotografija snimljena. ‘Primio sam dijete za podlakticu te sam ga zaštitnički privukao sebi istog trenutka kada sam ga vidio, kao da je još živo’, opisao je Martin taj trenutak.

‘Ispružilo je svoje ruke s omalenim prstićima u zrak, a sunce je obasjalo njegove jarke, prijateljske, ali beživotne oči.’ Otac troje djece koji uz posao spasioca radi i kao glazbeni terapeut rekao je da je počeo pjevati kako bi se utješio u tom trenutku. ‘To je bilo potpuno neshvatljivo. Samo šest sati prije toga, ovo je dijete još uvijek bilo živo’, dodao je Martin.

O djetetu se za sada malo zna, a Sea-Watch je rekao da su ga predali talijanskoj mornarici.

(Kliker.nfo-Jutarnji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku