hamburger-icon

Kliker.info

Uvjerljiva pobjeda : Mladen Bosić ponovo izabran za predsjednika SDS-a

Uvjerljiva pobjeda : Mladen Bosić ponovo izabran za predsjednika SDS-a

10 Maja
17:21 2015

bosiccc4Mladen Bosić, dosadašnji predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) na današnjoj stranačkoj Skupštini ponovo je izabran za predsjednika te stranke.On je ostvario uvjerljivu pobjedu protiv svog protukandidata Miće Mićića, aktuelnog gradonačelnika Bijeljine.Za Bosića je glasalo 266 delegata, a za Mićića 160.Na Skupštini su danas birani novi stranački organi, predsjednik i glavni odbor, a usvojena je i deklaracija o sveobuhvatnoj obnovi u svim segmentima društva u bh. entitetu Republika Srpska.

Bosić je u govoru pred delegatima rekao kako novo vrijeme traži nove politike i prioritete i da Skupština stranke treba da donese važne odluke za budućnost stranke i RS-a.

“Vrijeme je da sagledamo kojim putem treba da idemo da bi RS ojačala, a naše sljedeće generacije živjele u boljem društvu nego što je to društvo u kojem mi živimo danas. Kada sam preuzeo stranku 2007. godine izborni rezultat je bio 103.000 glasova za Narodnu Skupštinu RS, a na posljednjim, prošlogodišnjim izborima osvojili smo 173.000 ili 70 odsto više. Još realniji podatak je za PS BiH, jer je SDS išao samostalno bez koalicije i 2006. godine smo imali 108.000 glasova, a 2014. – 211.000, što je povećanje broja glasova za skoro duplo”, rekao je Bosić, prenijela je Anadolija.

Iako je SDS napravio veliki iskorak, Bosić je rekao da posao nije završen i na Skupštini je da odluči kojim putim će dalje ići stranka.

“Moramo završiti posao koji smo počeli, a cilj je jasan – vratiti nadu RS da je moguće da ona bude bolje mjesto za život, staviti razvoj privrede i poljoprivrede u prvi plan kako bismo otvorili radna mjesta i omogućili narodu da živi od svog rada i gradi budućnost i porodicu u RS. To je naš cilj i nemamo pravo od njega da odustanemo. Moramo pokazati da imamo hrabrosti i da možemo otvoriti borbu protiv korupcije i kriminala počinjenih pod pokroviteljstvom najvišeg političkog vrha sadašnje vlasti u RS”, kazao je Bosić.

Prema njegovim riječima, tu borbu mogu pokrenuti samo oni iz SDS-a koji nisu umiješani u slične rabote i zato je važno da SDS danas dobije rukovodstvo koje će nastaviti politiku stvaranja uslova za obračun s kriminalnom hobotnicom u RS-u.

(Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku