hamburger-icon

Kliker.info

Uticajni Rabin Shmuley Boteach : “Ako Iran i ‘Hezbollah’ krenu na Izrael, i njih ćemo uništiti!” (Video)

Uticajni Rabin Shmuley Boteach : “Ako Iran i ‘Hezbollah’ krenu na Izrael, i njih ćemo uništiti!” (Video)

18 Novembra
04:52 2023

Muslimani su moja braća i sestre, ali porediti porast antisemitizma i porast islamofobije nije moguće. Protiv sam islamofobije, ali nije prihvatljivo da muslimani budu antisemiti. Poslanik Muhamed je oženio dvije Jevrejke; on nije bio antisemit! Svaki musliman koji je antisemit ide protiv Poslanika – poručio je večeras  u Centralnom dnevniku Face TV , rabin Shmuley Boteach.

Jedan od najuticajnijih Jevreja u svijetu je pored toga naglasio “da islamske zemlje vjeruju da Izrael vrši genocid, prihvatili bi palestinske izbjeglice!”

Hadžifejzović: “Šta je konačni cilj Izraela u Gazi?”

Rabin Shmuley: “Cilj Izraela je da uništi vojni kapacitet ‘Hamasa’, da nikada ne urade ono što su uradili 7. oktobra!”

Hadžifejzović: “Imate li vi empatiju za civilne žrtve Gaze, prvenstveno mislim na djecu?”

Rabin Shmuley: “Osjećam empatiju prema djeci Gaze… i oni su Božija djeca! Ne pravimo razliku između arapskih i jevrejskih beba! Žao nam je smrti svake palestinske bebe! ‘Hamas’ je odlučio da ih koristi kao štit! Predivne arapske bebe u inkubatorima ‘Hamas’ posmatra kao pancir! Palestinci za njih nisu ništa drugo nego ratna šteta; Arape koriste kao štit! ‘Hamas’ je odgovoran za sve žrtve u ovom ratu! ‘Hamas’ može rat zaustaviti sutra! Ako se predaju bezuslovno, ja vjerujem u prestanak vatre!”

Hadžifejzović: “BiH je bila primjer kako jevrejska žrtva holokausta razumije bošnjačku žrtvu genocida. Da li je rat u Gazi rat vjera, rat muslimana i Jevreja, odnosno cionista?”

Rabin Shmuley: “Ovo nije rat religija! Muslimani su moja braća! U Dubaiju me svi dočekuju sa poštovanjem! Proveo sam život kao rabin koji okuplja muslimane i Jevreje, kršćane i Jevreje, agnostike i Jevreje… Ja mrzim teroriste! Mrzim ih svakom ćelijom svoga bića jer žele ubijati male bebe! Mrzim ‘Hamas’ i ponosim se tom mržnjom! Nadam se da će ih Izrael uništiti i svakoga ko želi ubiti nevino dijete! Volim sve dobre ljude; svi smo mi jedna porodica! 

Mi trebamo islam posmatrati kao tolerantnu religiju; to nije antisemitska religija! Ako Iran bude kontrolisao Bliski istok, nema mira! Iran je lice zla u modernom svijetu! 

Samo je šesnaest miliona Jevreja na svijetu; mi činimo 0,03% svjetske populacije! Suočavali smo se sa mnogima i svi su nestali, a mi smo još tu! Jevreji su vječan narod i to je rekao Bog u Bibliji! Preživjeli smo naciste, preživjet ćemo ‘Hamas’ i ‘Hezbollah’! Mi smo tu zauvijek! Izrael je nacija bijesa! Ne ubijamo nevine, ali ako to slučajno uradimo – žao nam je! Ako Iran i ‘Hezbollah’ krenu na Izrael, i njih ćemo uništiti! 

Osuđujem islamofobiju; muslimani su moja braća i sestre, ali porediti porast antisemitizma i porast islamofobije nije moguće. Protiv sam islamofobije, ali nije prihvatljivo da muslimani budu antisemiti! Poslanik Muhamed je oženio dvije Jevrejke; on nije bio antisemit! Svaki musliman koji je antisemit ide protiv Poslanika!

Pravedno rješenje je potpuno uništenje ‘Hamasa’, a onda sprovođenje izbora u Gazi, gdje će Palestinci izabrati svoje lidere! Vođa ‘Hamasa’ živi u Kataru. Mahmoud Abbas je milijarder! Demokratije nikada ne idu u ratove! 

Nadam se da ću doći u Sarajevo – to mi je želja! Tu ima toliko historije i može nas naučiti puno toga o tome kako se gradi mir!”

(Kliker.info-Face TV)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Bljak
    Bljak 18 Novembra, 11:27

    Ovo je klasicni fasista. Neka smo ga culi. Ne zovite i ne popularisite ga vise. Prljavi fasist

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku