hamburger-icon

Kliker.info

Uslijed udara groma potpuno izgorjela kuća mostarske porodice Šunjić

Uslijed udara groma potpuno izgorjela kuća mostarske porodice Šunjić

27 Augusta
17:19 2006

Jako nevrijeme koje je u petak zahvatilo područje Mostara zamalo je odnijelo živote sedmeročlane obitelji Šunjić na Đubranima na Raškoj Gori. Grom je udario u kuću Franje Šunjića u kojoj su se u tom trenutku nalazili Franjo, njegova supruga Vesna i četvero djece te Franjina majka Matija. Kuću je odmah zahvatio ogroman plamen tako da se obitelj jedva izvukla kroz vatrenu stihiju. Franjo je istaknuo kako ih je spasio samo Bog jer je kuća do temelja izgorjela za svega pet minuta. Naime, Franjo je ispričao kako je grom udario u stup od električne energije gdje je izbila vatra koja se električnim vodom proširila do kuće obitelji Šunjić. Vatra koja je izbila na stupu od električne energije koji se nalazi neposredno u blizini njegove kuće je zbog nepostojanja osigurača i golih žica za koje Franjo krivi Elektroprivredu zahvatila krov njegove kuće koja je u samo pet minuta izgorjela do temelja.
“Zahvalni smo Bogu što smo uspjeli spasiti svu djecu, ali od kuće više nemamo ništa. Probali smo gasiti požar da spasimo barem nešto od stvari. Međutim, ništa nismo uspjeli. Od sve moje imovine uspio sam spasiti samo jedne hlače”, kroz suze nam je kazao Franjo dodavši kako jednostavno ne vidi izlaz iz situacije jer on radi samo povremeno. “Ne znam što će biti od nas, sad nemamo više gdje ni spavati. Djecu sam odvezao u Mostar kod sestre, majku kod susjede, ali sve je to privremeno. Nemam nikakvih primanja, osim što me povremeno netko zovne da mu pomognem oko građevinskih radova, a majka mi prima 50 maraka socijalne skrbi”, kazao je Franjo istaknuvši da je već jednom cijelu kuću morao ponovno praviti jer je u ratu bila granatirana. Franjina supruga Vesna nam je kazala kako se boji za djecu jer sad svih četvero treba u školu, a nemaju što ni obući. “Baš kad smo uspjeli malo srediti kuću da možemo živjeti normalno u njoj, u pet minuta ostali smo bez svega. Što ćemo i kako dalje ne znamo, jer više ništa osim djece nemamo. Teško mi je gledati srušeno nešto u što smo uložili sve i zbog čega smo se odricali svega i mi i djeca”, kazala je Vesna.
Iako su u ovom selu udari gromova česti, do sada se nikada nije dogodilo ovakvo što. “Znalo se dogoditi da uslijed udara groma izgori nečija štala jer su krovovi na njima slamnati, ali nikad nikome nije izgorjela kuća. Ovdje je oduvijek slabo uzemljenje i već smo navikli kada malo zagrmi da nam puca i sijeva iz utičnica, ali da će nas ovakvo što snaći, nismo mogli ni zamisliti”, rekao je Franjo dodavši kako je, prema njegovu mišljenu, za to kriva Elektroprivreda čiji su radnici neprofesionalno doveli priključak električne energije do njegove kuće. “Kada sam obnavljao kuću, djelatnici Elektroprivrede su mi priključak za električnu energiju proveli na način da su samo proveli jedan elektronski vod od stupa do moje kuće bez ikakvih osigurača”, ogorčeno nam je kazao Franjo te dodao kako je sreća u nesreći što su sva djeca živa i zdrava te da se uzda u pomoć Mjesne zajednice i ostalih dobrih ljudi. “Ne tražim mnogo, samo malu pomoć da mogu staviti krov na kuću da bi djeca i mi imali gdje spavati, a ostalo ću polako. Neka smo samo živi i zdravi”, zaključio je Franjo. Kako Kliker.info saznaje da nas će u 14.30 obitelj Šunjić posjetiti i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić s ciljem iznalaska rješenja za njihovo izbrinjavanje.
(Dnevni list/Klikeri.info)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku