hamburger-icon

Kliker.info

Upozorenje Amerikancima: Izbjegavajte turistička mjesta i EURO!

Upozorenje Amerikancima: Izbjegavajte turistička mjesta i EURO!

01 Juna
07:24 2016

amer7Američki State Department upozorio je u utorak Amerikance na moguću prijetnju terorističkih napada u Europi na ljeto, poručivši da na meti mogu biti turistička mjesta, restorani i važni događaji kao što je Europsko nogometno prvenstvo u Francuskoj.

“Upozoravamo američke građane na opasnost od mogućih terorističkih napada u Europi uperenih protiv važnih događaja, turističkih mjesta, restorana, trgovačkih centara i javnog prijevoza”, poručuje američko ministarstvo vanjskih poslova u upozorenju putnicima koje istječe 31. augusta.

“Velik broj turista koji u ljetnim mjesecima putuju u Europu bit će veće mete za teroriste koji planiraju napade na javnim mjestima, posebno na važnim događajima”.

U upozorenju putnicima navodi se da će Francuska biti domaćin Eura 2016. od 10. juna  do 10. jula i da je francuska vlada produljila izvanredno stanje uvedeno nakon pariških napada 13. studenog prošle godine u kojemu je ubijeno 130 ljudi, do 26. jula  kako bi pokrila razdoblje od 2. do 24. jula  u kojemu se održava biciklistička utrka Tour de France.

“Francuska će od 10. juna  do 10. jula biti domaćin Europskog nogometnog prvenstva. Stadioni na kojima će se igrati utakmice, prostori za navijače i sva mjesta u Francuskoj i diljem Europe na kojima će se prikazivati utakmice jesu potencijalne mete terorista”, navodi se u upozorenju američkog ministarstva vanjskih poslova.

(Kliker.nfo-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku