hamburger-icon

Kliker.info

Uplaćena kaucija od 15 miliona kuna : Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić izašao iz zatvora u Remetincu

Uplaćena kaucija od 15 miliona kuna : Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić izašao iz zatvora u Remetincu

19 Novembra
21:40 2014

Milan17Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je u srijedu oko 18 sati, poslje mjesec dana istražnog zatvora, izašao iz Remetinca nakon što je poslijepodne uplatio kauciju od 15 miliona kuna i pred sucem istrage obećao da neće utjecati na svjedoke i obavljati svoju dužnost tokom istrage u aferi Agram.

Gradonačelnika osumnjičenog za koruptivna nedjela ‘teška’ preko 20 miliona kuna pred zatvorom je dočekala supruga sa psom ali i pedesetak pristaša, a on je bez izjava prošao pored okupljenih novinara i ušao u automobil. Pritom nije odgovorio na pitanje odakle mu novac za kauciju, na što je jedna od njegovih pobornica odgovorila – “od dobrih ljudi”.S Bandićem su na odbranu sa slobode danas pušteni i svi njegovi suosumnjičenici, osim vlasnika kompanije ‘Bramgrad projekt’ Branka Mihaljevića koji umjesto gotovine želi založiti nekretnine vrijedne preko sedam miliona kuna.

Nakon što je izvanraspravno vijeće potvrdilo odluku da se tokom istrage mogu braniti sa slobode, uz kaucije i obećanje da neće kršiti mjere opreza, svoje su obveze prema sudu, uz Bandića, rano poslijepodne izvršili i bivši šef Holdinga Slobodan Ljubičić, gradonačelnikov savjetnik Željko Horvat, direktor ZET-a Ivan Tolić, referent za javnu nabavu Zagrebačkog holdinga Filip Čulo, direktor Čistoće Miljenko Benko, pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum te glavni sekretar Zagrebačkog športskog saveza Zdenko Antunović.Ljubičić je za izlaz iz Remetinca uplatio pet miliona kuna, Tolić 700 hiljada, Horvat 200 hiljaada, Čulo 150 hiljada, Bulum 300 hiljada, a Antunović 250 hiljada kuna. (Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku