hamburger-icon

Kliker.info

Uhapšen Šefik Alić, zapovjednik zloglasnog voda Hamze

Uhapšen Šefik Alić, zapovjednik zloglasnog voda Hamze

03 Novembra
05:28 2006

Spektakularno uhićenje do zuba naoružani pripdanici SIPA-e, potpomognuti s nekoliko transportera, izveli su prema nalogu tužiteljstva BiH, koji Alića sumnjiči za zločin nad ratnim zarobljenicima tijekom "Oluje".
Uhićenja je izvedeno za nekoliko minuta, i to kad je uhićenik krenuo na posao u javno komunalno poduzeće te je ubrzo prevezen u pritvorsku jedinicu suda BiH, u kojem će najvjerojatnije čekati suđenje.
Jedan od očevidaca Esmir Muratović, među ostalim, izjavio je kako su mještani primijetili brojna transportna i blindirana vozila, a u neposrednoj blizini bilo je raspoređeno dvadesetak specijalaca s crnim kapama s prorezima za oči. Revoltirani i ogorčeni Alićevim uhićenjem, stanovnici su Baštre automobilima i traktorima zapriječili regionalnu cestu prema Bužimu i prosvjednim okupljanjem zatražili od mjerodavnih odgovor zbog čega su pripadnici SIPA-e to učinili.
Za njega tvrde kako je u svakom trenutku bio dostupan istražnim tijelima i na njihov poziv sigurno bi se odazvao. Zbog prosvjedna okupljanja, koje je počelo samo nekoliko minuta nakon Alićeva uhićenja i trajalo do zaključenja lista, potpuno je blokiran promet između Velike Kladuše i Bihaća. U prosvjednoj blokadi sudjeluje oko stotinjak mještana Baštre i Bužima s osobnim automobilima i poljoprivrednom mehanizacijom.
Uhićenje nekadašnjeg zapovjednika Diverzantsko-izviđačkog odreda Hamze uvod je u procesuiranje zločina koje su te postrojbe počinile u sjeverozapadnoj Bosni i međugraničnom pojasu BiH i Hrvatske.  Spomenimo da je preistražne poslove u tom slučaju tužiteljstvo BiH otvorilo i protiv zapovjednika Petoga korpusa Armije BiH generala Atifa Dudakovića, nakon što je tužbu protiv njega podnijela Vlada Republike Srpske.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku