hamburger-icon

Kliker.info

Uhapšen osumnjičeni za monstruozno ubistvo Mine Mujkić

Uhapšen osumnjičeni za monstruozno ubistvo Mine Mujkić

25 Novembra
05:32 2006

U Kantonalnom tužilaštvu Tuzla su potvrdili da je uhapšena jedna osoba, ali da ne mogu dati identitet prije nego što bude saslušana. Saznajemo da se radi o mještaninu zaseoka Polje, S. Mujiću (31), zvanom Njunje, kojeg je policija iznenadila na spavanju.

Naime, radnici betonare u Klokotnici primijetili su Mujića, koji je nakon ubistva netragom nestao, ispod mosta i pozvali policiju. Iznenađeni Mujić pokušao je izbjeći hapšenje, skočivši u rijeku Spreču, s namjerom da se dokopa druge obale i pobjegne policiji. Međutim, policajci su napravili obruč i uhapsili ga nakon što je izašao iz rijeke.

U selu Polje, u kojem su živjeli Mina i njen ubica, juče su bili u nevjerici. Jedan od mještana, koji je želio ostati anoniman, rekao nam je da je Mujić poznat kao sitni seoski lopov. Mještanima bi znao upadati u kuće, iz kojih je uglavnom krao novac. S druge strane, volio se družiti s vršnjacima, a nije odbijao pomoći komšijama, kada bi im trebalo iscijepati drva ili pokositi travu. Njegovu sklonost kriminalu, pripisivali su narkoticima, kojima se Mujić odao. Pretpostavljaju da je Minu ubio dok je bio drogiran.

(Nezavisne novine)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku