hamburger-icon

Kliker.info

Uhapšen osumnjičeni ubica u Kozarcu: Hasan Alić ubijen udarcima čekićem u glavu

Uhapšen osumnjičeni ubica u Kozarcu: Hasan Alić ubijen udarcima čekićem u glavu

04 Maja
15:40 2015

Kozarac2Tridesetogodišnji Alen Bahonjić iz Kozarca osumnjičen je za ubistvo 74-godišnjeg Hasana Alića iz ovog mjesta, potvrdili su u prijedorskoj policiji navodeći samo inicijale osumnjičenog.- Druga osoba lišena slobode u okviru ove istrage, I. Č. (40) iz Kozarca, trenutno ima status svjedoka – izjavio je danas načelnik Centra javne bezbjednosti Prijedor Dalibor Ivanić na vanrednoj konferenciji za novinare u Prijedoru, piše Srna.

Prema njegovim riječima, slučaj je policiji prijavljen jučer u 13:10 sati, a ubistvo je, najvjerovatnije, izvršeno 29. aprila u večernjim satima.

– Osumnjičeni je zajedno sa žrtvom, najvjerovatnije, konzumirao alkohol gdje je došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba kada je osumnjičeni iskoristio nepažnju oštećenog i zadao mu više udaraca tupim predmetom u glavu, nakon čega su nastupile smrtne posljedice – rekao je Ivanić.

Prema njegovim riječima, Zavod za sudsku medicinu Banja Luka danas je obavio obdukciju tijela žrtve.

– Nemamo još zvanično izvještaje o nalazu i mišljenju, ali ono čime trenutno raspolažemo je da je smrt nastupila usljed povreda nanesenih tupim predmetom – dodao je Ivanić.

On je naglasio da je osumnjičeni policiji priznao djelo i pokazao mjesto izvršenja krivičnog djela, kao i mjesto gdje je odbacio sredstvo kojim je izvršio krivično djelo – čekić.

– Na njemu se nalaze ostaci krvi. U pretresu dva objekta koje je osumnjičeni koristio pronađeni su predmeti koji su otuđeni s mjesta izvršenja krivičnog djela. Svi predmeti su izuzeti i biće korišteni kao dokaz u krivičnom postupku – istakao je Ivanić.

Osumnjičeni je uhapšen i danas će biti predat u nadležnost Okružnog tužilaštva Banja Luka.

– A. B. je višestruki povratnik u činjenju krivičnih djela krađa, teška krađa, mučenje, ubijanje i zlostavljanje životinja, ugrožavanje sigurnosti, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija i silovanje u pokušaju – naveo je Ivanić.

On je dodao da je motiv izvršenja ovog krivičnog djela koristoljublje i da se isključuju mržnja i nacionalna netrpeljivost kao eventualni motivi.Sedamdesetčetvorogodišnji Hasan Alić iz Kozarca, kod Prijedora, pronađen je jučer u popodnevnim satima mrtav u svojoj porodičnoj kući u Kozarcu.

(Kliker.info-Faktor)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku