hamburger-icon

Kliker.info

Udruženje „Žena-žrtva rata“ : Da li je ikada Tribunal pitao žrtve kako se osjećaju, a zločince pušta na liječenje

Udruženje „Žena-žrtva rata“ : Da li je ikada Tribunal pitao žrtve kako se osjećaju, a zločince pušta na liječenje

22 Marta
14:45 2017

Udruženje „Žena-žrtva rata“ uputilo je preko Kancelarije u Sarajevu dopis Haškom tribunalu, a povodom zahtjeva odbrane Ratka Mladića da mu se odobri puštanje na privremenu slobodu radi liječenja u Rusiji. Dopis  prenosimo u cjelosti.

-Udruženje „Žena-žrtva rata“ okuplja silovane i seksualno zlostavljane žene, koje su istovremeno i članovi porodica čiji su najrođeniji ubijani pred našim očima. Udruženje je imalo zadovoljavajuću saradnju sa Haškim tribunalom u procesuiranju ratnih zločinaca. Putem medija saznali smo da je odbrana ratnog zločinca Ratka Mladića Haškom tribunalu uputila zahtjev da se njenom klijentu odobri puštanje na privremenu slobodu kako bi bio prebačen u Rusiju na liječenje i da je Rusija dala garanciju Haškom tribunal da će nakon liječenja Ratka Mladića vratiti u Hag.

Preživjele žrtve, posebno svjedoci u predmetima ratnih zločina kojima se sudilo i sudi u Haškom tribunal PROTIVE se puštanju Ratka Mladića iz pritvora u Sheveningenu do okončanja postupka. Sjećamo se slučaja kako se grčevito borila Rusija da iz pritvora u Sheveningenu bude pušten zločinac Slobodan Milošević.

Još uvijek u glavama preživjelih žrtava i članova porodica ubijenih je da Slobodan Milošević nije umro već da se nalazi negdje u Rusiji.

Preživjele žrtve, svjedoci pred Haškim tribunalom još uvijek vjeruju u Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju da NEĆE dozvoliti da Ratko Mladić ode bilo gdje iz pritvora u Sheveningenu dok ne dočeka PRAVOSNAŽNU presudu. Igre u vezi s puštanjem Mladića na privremenu slobodu i njegovim slanjem u Rusiju traju već duže.

Znamo da su mnogi lobirali sa svih strana kako bi se krvnik, pod izgovorom liječenja, pustio i to nigdje drugo nego u Rusiju. Rusija je dala utočište mnogim ratnim zločincima iz Bosne i Hercegovine kako ne bi bili procesuirani a da ne govorimo o učešću Rusije i slanju svojih “dobrovoljaca” u BiH tokom 1992-1995.godine od kojih su mnogi poginuli u BiH a neki su i sahranjeni u BiH. Rusija i njeni “dobrovoljci” su direktno učestvovali u agresiji i genocidu u BiH.

Vjerujemo Haškom tribunalu da NEĆE DOZVOLITI da bilo čija POLITIKA vrši pritisak i da neće DOZVOLITI “puštanje na slobodu” najvećeg ratnog zločinca poslije Drugog svjetskog rata Ratka Mladića jer bi onda SMATRALI da je Haški tribunal saučesnik sa Rusijom s ciljem da Ratko Mladić ne dočeka presudu jer Ratko Mladić ima u Hagu stalnu pažnju tamošnjih vrhunskih ljekara. Glavni cilj Rusije i drugih lobiranja je da Ratko Mladić ne dočeka pravosnažnu presudu za GENOCID u Bosni i Hercegovini.

Na kraju pitamo Haški tribunal da li je ikada upitao svjedoke u predmetu drugih osuđenih ratnih zločinaca pred Haškim tribunalom i onima čiiji je postupak u toku da li njima treba neka ljekarska pomoć, kako oni žive, stoji u dopisu Udruženja.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku