hamburger-icon

Kliker.info

Udovica Slobodana Miloševića : U 77 godini u Rusiji umrla Mirjana Marković

Udovica Slobodana Miloševića : U 77 godini u Rusiji umrla Mirjana Marković

14 Aprila
17:36 2019

Udovica bivšeg predsjednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića i nekadašnja predsjednica političke partije Jugoslovenska levica, Mirjana Marković, umrla je danas, u 77. godini, potvrdio je za N1 Dragan Hadži Antić, bivši direktor “Politike” i prijatelj porodice.

Umrla je oko 13h u Moskvi.

Mirjana Marković rođena je 10. oktobra 1942. u Požarevcu. Studirala je sociologiju na Univerzitetu u Beogradu, gdje je i doktorirala. Bila je profesorka sociologije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu. Bila je jedna od osnivača i prva predsjednica političke partije Jugoslovenska levica (JUL).

Podsjetimo, Apelacioni sud u Beogradu nedavno je ukinuo prvostepenu presudu kojom je u junu prošle godine na godinu dana zatvora Markovićeva bila osuđena povodom optužbi da je 2000. godine uticala na vladinu komisiju da nezakonito dodijeli državni stan dadilji njenog unuka. Suđenje je vraćeno na početak. Prvostepena presuda je donijeta poslije skoro 15 godina od pokretanja krivičnog postupka i održanih više od sto ročišta.

Mirjani Marković se sudilo u odsustvu, pošto je nedostupna pravosudnim organima Srbije i za njom je 2005. godine raspisana međunarodna potjernica.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku