hamburger-icon

Kliker.info

Ubistve djevojčice: Pod istragom više osoba među kojima su i Sarina majka i njen suprug

Ubistve djevojčice: Pod istragom više osoba među kojima su i Sarina majka i njen suprug

01 Oktobra
05:15 2006

Smrt dvoipogodišnje Sare Halilović iz Kahrimana kod Zenice, prema nalazu obdukcije, nastupila je otprilike trinaest dana prije pronalaska njenog tijela. S obzirom na to da je djevojčica nestala prije petnaest dana, postoji mogućnost da nije ubijena istog dana kada je oteta, iako za to, kako saznajemo, još ne postoje čvrsti dokazi.
Mještani Kahrimana i dalje su u šoku i strahu, pogotovo otkako je potvrđeno da je djevojčica ubijena i da je tijelo odbačeno kilometar iznad sela.
Inspektori MUP-a ZDK i MUP-a FBiH u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom Zenica intenzivno rade na ispitivanju svih pronađenih bioloških i DNK uzoraka na mjestu zločina. Podatak da je utvrđeno da je djevojčica udavljena, dodatno će usmjeriti istragu u određenom pravcu, potvrdili su nam istražitelji uključeni u akciju.  Ono što za sada interesira policiju jeste jedan od dokaza, velika najlon-vreća, pronađena nedaleko od mjesta zločina. Slične vreće nađene su tokom pretresa na jednoj lokaciji u Kahrimanima, a policija sumnja da je djevojčica upravo u jednoj takvoj vreći živa ili mrtva donesena na nepristupačno mjesto udaljeno kilometar od sela.
Od istražitelja saznajemo da je u toku nova provjera najmanje petnaest osoba, kao i alibi "značajnih učesnika priče", uključujući Midhetu i Zijada Halilovića, majku ubijene djevojčice i njenog muža. Policija je Midhetu nekoliko puta dovodila na saslušanje, dok je Zijad četiri puta tokom istrage završavao u bolnici, zbog napada epilepsije.
U vrijeme nestanka usnule djevojčice iz krevetića u prizemlju kuće, Midheta je bila kod najbliže komšinice, a Zijad je, navodno, došao na pauzu za ručak s posla iz Topčić Polja, čiji su Kahrimani zaselak. Tvrdnje komšija porodice stradale djevojčice o čudnom ponašanju psa Halilovićevih, koji je zavijao prema šumi, pokazale su se tačnom, jer je upravo na tom području, oko 500 metara zračne linije od kuće, pronađeno beživotno tijelo djevojčice.
Ipak, istražitelji najveću nadu polažu u DNK i druge biološke tragove, pronađene na mjestu zločina. Naredni dani pokazat će da li su dokazi pronađeni u šumi iznad sela bili od koristi za istragu.


(Avaz)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku