hamburger-icon

Kliker.info

Ubica Damir Dojčinović prebačen u Sarajevo na neuropsihijatrijsko vještačenje

Ubica Damir Dojčinović prebačen u Sarajevo na neuropsihijatrijsko vještačenje

30 Augusta
23:25 2006

Istraga o ubistvu Poljakinje Monike Urantowke, za koje je osumnjičen 27-godišnji Damir Dojčinović iz Jablanice, nastanjen u Mostaru, još uvijek traje i hercegovačka policija radi  paralelno s hrvatskom  – potvrdio je kantonalni tužitelj Spomenko Jukić.

Damir Dojčinović u utorak je pod policijskim osiguranjem propraćen u Sarajevo gdje je urađeno neuropsihijatrijsko vještačenje. Tužilaštvo HNK još čeka pismeno očitovanje ljekarskog tima  sarajevske klinike koji je radio s Dojčinovićem.

– Mi smo uradili dobar dio posla i očekujemo još neke dokazne materijale od hrvatske policije. Ključni dokaz cjelokupne istrage bit će nalaz DNA koji se još uvijek radi u Zagrebu i bit će proslijeđen nama –  rekao je Jukić On je dodao da su svi svjedoci u Hrvatskoj i saslušat će ih hrvatska policija.

– To nam predstavlja mali problem zbog zakonskih propisa i malo dužeg čekanja, ali uskoro bi se sve moglo završiti i istraga bi se u skoro vrijeme trebala privesti kraju", obrazložio je Jukić.

Poljakinja Monika Urantowka ubijena je 27. juna u Medulinu (RH) na brutalan i monstruozan način. Osumnjičeni Dojčinović u detalje je mostarskoj policiji opisao sam tok događaja i način ubistva. Priznao je da ju je ubio s nekoliko udaraca čekićem u potiljak glave, a nakon toga u njezinu vozilu «pežo», poljskih registracijskih oznaka SO 77774, došao u Mostar gdje je i uhapšen, a vozilo zaplijenjeno.  Prema svemu sudeći, motiv ubojstva je koristoljublje, iako hrvatska policija ne vjeruje da je to izričiti motiv. Naime, vjeruje se  kao je ubistvo unaprijed isplanirano. (Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku