hamburger-icon

Kliker.info

U zatvoru se ubio makedonski novinar koji je ubijao žene pa pisao o zločinima

U zatvoru se ubio makedonski novinar koji je ubijao žene pa pisao o zločinima

23 Juna
16:50 2008

Serijski ubojica, makedonski novinar Tanevski nađen je mrtav u svojoj pritvorskoj ćeliji u tetovskom zatvoru. Tanevski je ćeliju dijelio s tri cimera. Kako navodi makedonski Utrinski vesnik, iskoristio je priliku, sačekao da mu

 cimeri iz ćelije zaspu te je izvršio samoubojstvo udavivši se u kanti vode.

Zatvorski djelatnici objašnjavaju kako je uobičajena praksa da se osobe privedene za teška kaznena djela, kao što je to bio slučaj kod Tanevskog ne ostavljaju same u pritvorskim ćelijama, u slučaju da im proradi nagon za samoubojstvo.

Zbog toga je novinar-ubojica i bio smješten u pritvor skupa s još tri cimera. Istražna ekipa iz Gostivara izvršila je uviđaj. Istraga o slučaju je u tijeku.

Makedonska je policija uhitila novinara Vladu Tanevskoga koji je ubio najmanje dvije žene, a odalo ga što je sam pisao o tim zločinima i u svojim člancima objavio podatke koje znala samo policija, javljaju svjetske agencije.

Tanevski, novinar koji je radio za makedonske dnevnike "Nova Makedonija" i "Jutarnji list" optužen je za ubojstva Živane Temelkovske (56) i Mitre Simjanovske (64), a policija je pronašla dokaze koji ga povezuju s ubojstvima još dviju žena, javila je slovenska STA.

Tanevski je iz Kičeva, grada u čijoj su okolici pronađena tijela ubijenih žena. Sve su živjele u istom dijelu grada i bile slabo obrazovane. Po profilu odgovaraju novinarevoj majci s kojom je bio u lošim odnosima.

Sve su žrtve bile zadavljene, s vidljivim tjelesnim ozljedama, a neke od njih i silovane. Bile su vezane žicom i zamotane u plastične vreće. javila je agencija AFP.

Tanevski je otkriven nakon što je u svojim izvješćima o ubojstvima žena otkrivao pojedinosti koje policija nije javno iznosila. Policija je u njegovoj kući kasnije pronašla predmete koji ga povezuju s ubojstvima, a zločine mu konačno dokazala DNK analizom.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku