hamburger-icon

Kliker.info

U vrijeme dok Dodik, Izetbegović i Čović vode brigu o ugroženim nacijama : Samo u jednom danu tri autobusa iz Prnjavora krenula za Njemačku (VIDEO)

U vrijeme dok Dodik, Izetbegović i Čović vode brigu o ugroženim nacijama : Samo u jednom danu tri autobusa iz Prnjavora krenula za Njemačku (VIDEO)

13 Januara
18:27 2020

Na autobuskim stanicama širom Bosne i Hercegovine gotovo pa svakodnevno vladaju velike gužve. S istih mjesta dolaze nam i najpotresnije scene. Dugi zagrljaji i želje za sretan put, uvijek propraćeni suzama svjedoče o teškom odlukama ljudi iz BiH.

Iz Banjaluke, Sarajeva, Zenice, Tuzle, Bugojna, Bihaća, ali i drugih gradova BiH svakodnevno stotine putnika napuštaju svoje porodice i odlaze trbuhom za kruhom na nova radna mjesta u zemlje Evropske unije.

Ipak na autobuskoj stanici u Prnjavoru prije nekoliko dana vladala je gužva kakva se rijetko kada viđa. Nedavno su tri autobusa s prnjavorske autobuske stanice krenula za Njemačku, a na stanici je bilo preko 100 putnika iz Prnjavora, piše prnjavor.info.

Video snimak i fotografije iz ovog dijela BiH vrtoglavom brzinom su se proširili društvenim mrežama i najbolje ilustriraju tešku situaciju u kojoj se nalazimo. Građani ne kriju svoje ogorčenje i tugu zbog toga.

– Mladost i pamet nam odlazi. Nije to zbog želje za napuštanjem ognjišta, već zbog borbe za bolji život i budućnost sebe i svoje djece. Tužno je to. Srce puca, ali drugog izbora nema, komenentar je jednog Banjalučanina.

(Kliker.info-MojaBiH)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku