hamburger-icon

Kliker.info

U Tuzli preminuo Zoran Kapetanović

U Tuzli preminuo Zoran Kapetanović

24 Marta
13:50 2015

Kapetan12U Tuzli je noćas preminuo doajen bosanskohercegovačkog novinarstva Zoran Kapetanović u 66. godini.Dugo se borio s teškom bolešću. Bitku nažalost nije dobio.

Rođen je 25. januara 1949. godine. Novinarstvom se počeo baviti 1970. godine u omladinskom listu Spektar, a potom i u sarajevskim Večernjim i dopisništvu Borbe, 1973. godine dolazi na Radio Sarajevo. Nakon uspjeha koji postiže kao jedan od urednika kultne radijske emisije “Đerdan“, slijedi i angažman na tadašnjoj Televiziji Sarajevo.

U Tuzlu dolazi 1994. godine, gdje se nastavlja baviti novinarstvom. Obavljao je  funkciju direktora Radio Tuzle, a godinu dana kasnije zajedno sa suprugom Jasnom, kao kadrovsko pojačanje dolazi na tadašnju Televiziju Tuzlansko-podrinjskog kantona. U ovoj medijskoj kući obavlja dužnost urednika Kulturno-zabavnog programa, urednika Jutarnjeg programa te niza uspješnih televizijskih projekata. Svojim radom, profesionalnim ugledom i znanjem punih 19 godina davao je nemjerljiv doprinos razvoju Radio-televizije Tuzlanskog kantona.

Početkom 2014. godine otišao je u zasluženu penziju s obećanjem da će svoje bogato životno i novinarsko iskustvo pretoči u knjigu.

”Nažalost, u tome ga je spriječila teška bolest s kojom se borio posljednjih godina. Nije uspio dobiti tu bitku, uprkos nevjerovatnoj hrabrosti, životnoj volji i optimizmu. O terminu i mjestu održavanja komemorativne sjednice u povodu smrti Zorana Kapetanovića kao i terminu i mjestu sahrane bit će naknadno objavljeno”, saopšteno je iz RTV TK-a.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku