hamburger-icon

Kliker.info

U teškom stanju dehidracije i iscrpljenosti : Petogodišnja djevojčica Samira Alić pronađena nakon sedam dana

U teškom stanju dehidracije i iscrpljenosti : Petogodišnja djevojčica Samira Alić pronađena nakon sedam dana

24 Jula
22:31 2015

potraga4321Petogodišnja Samira Alić koja je prije sedam dana nestala u šumama podmajevičkog sela Rašljani kod Brčkog pronađena je živa, ali u teškom stanju dehidracije i iscrpljenosti.Djevojčica je pronađena na području općine Srebrenik i medicinski je zbrinuta na Zdravstvenoj ustavnovi na području Tuzlanskog kantona. Pronađena oko osam kilometara od mjesta gdje je pronađen njezin brat, na lokaciji ispod Golog brda na lokalitetu Oštri kamen – Sastavci u Srebreničkoj općini.

Djevojčicu je pronašao mještanin Damir Kavgić (1978. godište), u koritu riječice Bistrice koji je i iznio curicu na Golo brdo do vozila  hitne pomoći Doma zdravlja u Srebreniku a potom u bolnicu Tuzla, gdje se trenutno i nalazi. Damir je također hospitaliziran jer je iscrpljen nošenjem doveo i sebe u opasnost.

Kako navode iz Gorske službe spašavanja, djevojčica je mimo svih očekivanja otišla u potpuno suprotnom smjeru od njenog brata koji je pronađen nizvodno. Ona je otišla uzvodno preko 5 km od mjesta njegovog pronalaska i oko 3,6 km od kuće gdje žive. Okolnosti razdvajanja, kao i okolnosti nestanka će biti predmetom policijske istrage koja je od početka vodila i koordinirala ovu tešku potragu koja je danas okončana nakon 7 dana traganja. Podsjetimo, Samira Alić se prije sedam dana zajedno sa 22-godišnjeg bratom Elvedinom, mladićem sa posebnim potrebama, udaljila od kuće.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku