hamburger-icon

Kliker.info

U školi u Bosni su je maltretirali i govorili da je debela: Danas je prelijepa i najpoznatija modna blogerka (Video)

U školi u Bosni su je maltretirali i govorili da je debela: Danas je prelijepa i najpoznatija modna blogerka (Video)

01 Juna
16:03 2017

– Bila sam debela, imala sam perut u kosi, nisam ličila na one lijepe djevojčice koje imaju ravnu kosu i svijetle oči. Zbog toga sam postala predmet vršnjačkog nasilja u školi. Djeca su me nazivala ružnim imenima, govorili su mi svakakve gadosti. Svaki dan sam dolazila kući uplakana – započela je svoju ispovijest poznata modna blogerka Sabrina Tubić iz Bosne i Hercegovine, koja je odlučila da podijeli svoju životnu priču sa svojim pratiocima na YouTubeu.

– Kao dijete sam bila ružna i debela. Vjerovali ili ne, bila sam čak i najdeblja u osnovnoj školi. Imala sam kovrdžavu kosu koju sam uvek vezala u rep. Za peglu sam čula tek u srednjoj školi – rekla je Sabrina.

1

Kako kaže, voljela je da bude na ulici s ostalom djecom, a šminka i frizure je nisu zanimale.

– Od petog do sedmog razreda sam trpjela vršnjačko nasilje. Stalno sam dolazila kući uplakana, a nekad sam znala i satima da budem zatvorena u sobi.

– Mama je to primjetila, pa sam odlučila da joj kažem šta se dešava. Pao mi je kamen sa srca – dodala je ona.

– Vraćala sam se autobusom kući iz muzičke škole, a grupa koja je sjedila iza mene počela je da me zadirkuje. Bacili su mi papire i nazivali raznim pogrdnim imenima. Svi u autobusu su se smijali. U trenutku sam se okrenula i rekla: “Ok, ja sam takva kakva jesam, ali pogledaj sebe na šta ličiš, kao slamka si.”

2

– Djeca, koja su se smijala meni, sada su se smijala njemu. To je bio moj najveći uspjeh. Taj trenutak je promijenio moj život jer sam shvatila da se mogu sama odbraniti – dodala je uplakana Sabrina.

Ona dodaje da prije svega moramo prihvatiti sebe onakve kakvi jesmo.

– Kada to uradite, sve će krenuti lakše. To je pomoglo meni, a nadam se da će i vama. Promijenit ćete se, steći ćete nova iskustva, otkrit ćete neke male trikove koji će vam pomoći da izgledate drugačije, ali najbitnije je da se vi lijepo osjećate u svojoj koži – dodaje ona.

(Kliker.info-Avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku