hamburger-icon

Kliker.info

U sinoćnjim neredima u Blažuju migranti oštetili čak 20 policijskih vozila

U sinoćnjim neredima u Blažuju migranti oštetili čak 20 policijskih vozila

21 Januara
15:14 2021

U sinoćnjim neredima u migrantskom centru u Blažuju kod Sarajeva oštećeno je 20 službenih vozila Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i nekoliko vozila IOM-a.

Ove informacije je za Klix.ba potvrdio ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica. Prilikom sukoba migranata i policije povrijeđena su dva policijska službenika i jedan uposlenik IOM-a.

Prema procjenama policije u neredima je učestvovalo čak dvije hiljade migranata koji su kamenicama gađali policiju i prevrnuli tri policijska automobila.

Ministar Katica je saopćio danas da je obavijestio članove Vlade Kantona Sarajevo o sinoćnjim događajima u migrantskom centru Blažuj u kojem boravi više od 3.500 migranata što je znantno više od kapaciteta objekta.

Prema informacijama s terena, do nereda je došlo nakon što su radnici IOM-a pokušali u drugi kamp premjestiti jednog migranta koji je narušavao javni red i mir. Kako nam je danas ispričao migrant iz Bangladeša, neredi su izbili jer je jedan Iranac rekao loše stvari o poslaniku Muhammedu, a zatim je uslijedio sukob s Afganistancima i Pakistancima, a nakon toga i s policijom.

(Klix)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku