hamburger-icon

Kliker.info

U Neumu 390 neprijavljenih stranaca

U Neumu 390 neprijavljenih stranaca

30 Juna
16:00 2008

Služba za poslove sa strancima BiH je tijekom kontrole prijavljivanja boravka stranaca na području općine Neum ustanovila da u tom gradu boravi 390 neprijavljenih stranih državljana.

Naime, pravna lica, kao što su hoteli, moteli i pansioni, dužni su u roku od 24 sata prijaviti boravak stranih državljana, osim onih koji dolaze u posjet rodbini ili prijateljima, koje domaćini moraju prijaviti nakon tri dana boravka.

– U Neumu smo kontrolirali 115 fizičkih lica koja nude usluge smještaja i ustanovili da njih 100 nisu prijavili boravak stranaca, niti posjeduju knjigu stranih državljana. Od 14 kontroliranih pravnih lica, tri nisu poštivala zakonske propise o prijavi boravka, kaže za Avaz Rade Kovač, načelnik Odjela za operativnu podršku Službe za poslove sa strancima BiH.

Kovač ističe kako se radi uglavnom o stranim turistima iz Češke, Poljske, Švedske, Njemačke, Slovačke i Slovenije.

– Ovo je bila preventivna kontrola, a onima koji su već jednom upozoreni propisane su novčane kazne od 200 do 10.000 maraka. Rezultate kontrole dostavit ćemo nadležnim inspekcijama, kako bi i one poduzele određene mjere, rekao je Kovač.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku