hamburger-icon

Kliker.info

U centru Sarajeva “Pravda za Dženana” : Muriz Memić tvrdi da će “preuzeti pravdu u svoje ruke”

U centru Sarajeva “Pravda za Dženana” : Muriz Memić tvrdi da će “preuzeti pravdu u svoje ruke”

29 Juna
21:24 2019
29.06.2019., Sarajevo, Bosna i Hercegovina – Obitelj tragicno stradalog Dzenana Memica organizirala je jos jedan prosvjed za Dzenana Memica, Davida Dragicevica i, kako su rekli, sve one koji se bore protiv nepravde. Photo: Armin Durgut/PIXSELL
Na platou ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu održan je  mirni protest građana “Pravda za Dženana”.Muriz Memić, otac stradalog Dženana, poručio je kako mu je dosta agonije koja traje više od tri godine te da će uzeti pravdu u svoje ruke.

“Ja neću stati. Pravdu ću preuzeti u svoje ruke i nije mi žao, jedva čekam da se opet sastanem sa svojim Dženanom”, rekao je Memić.

On je  da će “uzeti pravdu u svoje ruke”, ali svoju izjavu nije želio da obrazlaže. Rekao je i kako zna ko je ubio njegovog sina, ali da nije na njemu da otkriva ime 

“Ovo su protesti za našeg ubijenog Dženana, za ubijenog Davida Dragičevića, za stradale Selmu i Editu, čiji je ubica dobio po 7,5 god kazne, a saučesnici su oslobođeni odgovornosti, za mladića Hameta koji je podlegao povredama nakon što je pretučen, za Adisa i Davora koji su ubijeni u pucnjavi i još niko nije odgovarao, za dječaka Mahira Rakovca…”, najavila je Dženanova sestra Arijana Memić.

Među nekoliko stotina okupljenih ispred Pozorišta nalaze se i građani Banjaluke, članovi grupe Pravda za Davida, te majka Davida Dragičevića Suzana Radanović.

Suzana Radanović, majka Davida Dragičevića, kazala je da ona u Banjoj Luci više ne smije javno izgovoriti ime svoga djeteta, kao što se ne smiju ni okupljati jer ih prepoznaju kao simpatizere “Pravde za Davida” koji su kao takvi “opasni po grad, narod i državu”.

– Moje dijete je ubio MUP Republike Srpske i zato pokušavaju “Pravdu za Davida” stjerati u ćošak ali to im neće uspjeti – potcrtala je Radanović.

Advokat Ifet Feraget koji zastupa porodice Dragičević i Memić poručio je da “ovo nije samo borba za istinu o Dženanu i Davidu već i borba za vladavinu prava jer bez nje nećete se izboriti za bilo čiju pravdu”.

Okupljenima se obratio i Amir Agić, otac Selme Agić koja je poginula u saobraćajnoj nesreći zajedno s Editom Malkoč, kazavši kako je tu da pruži podršku svim ljudima kojima se desila ista ili slična tragedija.

– Mi se više ne borimo za našu djecu već za djecu koja rastu i koja treba da se rodi, za djecu koja žive na našim prostorima i trebaju živjeti ovdje, a ne da odlaze – kazao je Agić.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku