hamburger-icon

Kliker.info

U 68. godini u Zagrebu preminuo Jasmin Stavros (VIDEO)

U 68. godini u Zagrebu preminuo Jasmin Stavros (VIDEO)

04 Maja
21:25 2023

Popularni hrvatski pjevač Jasmin Stavros izgubio je bitku s opakom bolešću. Potvrđeno je da je pjevač preminuo. Imao je 68 godina i posljednjih nekoliko mjeseci liječio se u KBC-u Rebro od raka kostiju.

Stavros je  jedan  od pjevača koji je svojim hitovima obilježio  muzičku  scenu bivše države , a desetljećima nakon što je stupio na nju, njegovi su hitovi rado slušani i publika zna sve riječi.

Što zapravo nije nimalo čudno jer je Jasmin, pravim imenom Milo Vasić rođen u splitskoj muzičkoj porodici. Njegov pokojni otac, djed i brat bavili su se muzikom , a majka je pjevala u HNK Split. I sam Jasmin je završio osnovnu i srednju muzičku školu, pohađao je satove solo pjevanja, a učio je svirati i bubnjeve. S muzikom  se profesionalno počeo baviti sa samo 15 godina i to kao član grupe Delfini, Mladih batala (današnji Magazin) i grupe More.

Put ga je odveo i područje jazza, a od 1978. godine radio je kao bubnjar u Jugotonu i postao je jedan od najtraženijih bubnjara na području bivše Jugoslavije. S njim su željeli surađivati neki od najpoznatijih muzičara  poput Arsena Dedića, Josipe Lisac, Mate Miše Kovača, Nede Ukraden, a jedan od najvećih uspjeha donijela mu je suradnja na pjesmi “Đuli” Danijela Popovića.

Nakon ostvarene uspješne karijere na našim područjima, Jasmin je 80-ih godina donio odluku da se okuša u Americi gdje je ostao živjeti i raditi dvije godine. Tamo je i završio muzičku  akademiju Stanley Spector u New Yorku, no zbog supruge i djece se odlučio vratiti kući.

Njegova pjevačka karijera započela je sasvim slučajno i to nakon što je 1986. godine s Doris Dragović snimio duet “U tebe se neću zaljubiti” s albuma “Željo moja”. Naime, pjevač koji je trebao prvotno snimiti pjesmu s Doris nije se pojavio, a Jasmin je nakon toga shvatio da mu i to sasvim dobro ide. Samo godinu dana kasnije izdao je album u suradnji s Rajkom Dujmićem i Stevom Cvikićem “Ljubio sam anđela”.

Neki od kritičara su mu zamjerili što se uopće počeo baviti pjevanjem, obzirom na bubnjarski talent, no od pjevanja nije odustao. Početkom rata je održao više od 500 humanitarnih koncerata, a kasnije je nastavio surađivati s nekim od najuspješnijih domaćih muzičara.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku