hamburger-icon

Kliker.info

Tvrdnje o dobrovoljnoj predaji dovedene u pitanje : Sanjina Sefića odao signal mobilnog telefona?

Tvrdnje o dobrovoljnoj predaji dovedene u pitanje : Sanjina Sefića odao signal mobilnog telefona?

14 Oktobra
16:27 2016

signalsef3Signal mobilnog telefona Sanjina Sefića, vozača uhapšenog u Novom Sadu nakon što je u Sarajevu usmrtio dvije studentkinje psihologije, najvjerovatnije je pomogao policiji da ga uhvati.Dejan Koprić, Sefićev advokat po službenoj dužnosti u ekstradicionom postupku, tvrdi da mu je klijent ispričao da se sam predao, iz policije cure drugačije informacije.

Naime, “Nezavisne” nezvanično saznaju da je Sefić otkriven preko signala telefona, a ova saznanja donekle su potvrdili i u Ambasadi BiH u Beogradu, odakle su rekli da je on lociran u Novom Pazaru, a praćen do Novog Sada, te da je sada u ekstradicionom pritvoru u Višem sudu.

“Navodno je nakratko bio kod dvoje poznanika koje je upoznao na festivalu ‘Exit’, a uhapšen je u Novom Sadu”, tvrdi izvor “Nezavisnih” iz Srbije.
Drugi sagovornik tvrdi da je Sefić uhapšen na ulici.

“Pješačio je trotoarom u vrijeme hapšenja”, dodaje naš sagovornik.

Sa druge strane, Koprić navodi da je Sefić ispričao da se sam predao.

“On je rekao da se predao na železničkoj stanici u Novom Sadu. Prišao je nekome i pitao kako da nađe policiju. Tu su bili i policajci u civilu i uhapšen je. To su njegove reči”, rekao je Koprić u izjavi za “Nezavisne”.

Novosadski advokat dodaje da je Sefić iskazao kajanje i žal.

“On se u mom prisustvu nije ponašao kao neko kome je svejedno, nego baš se vidi da mu je teško”, rekao nam je juče Koprić.

Takođe, juče je Ministarstvu pravde Srbije stigao zahtjev sarajevskog Kantonalnog suda za izručenje Sefića, a taj zahtjev proslijeđen je Višem sudu u Novom Sadu, koji će odlučiti o ispunjenosti uslova za izručenje.Vrijeme izručenja zavisi od toga da li će pristati na pojednostavljeni postupak, a Sefić je navodno spreman na saradnju s bh. pravosuđem. Kantonalni sud u Sarajevu još prekjuče je izadao naredbu za raspisivanje potjernice i donio rješenje kojim mu je određen pritvor.

Pritom je na internetu pokrenuta peticija kojom se traži da Sefić bude osuđen na doživotnu kaznu zatvora.Studenti sarajevskog Filozofskog fakulteta okupili su se i juče povodom tragične smrti koleginica, prekjuče sahranjene Selme Agić (21) iz Bugojna, te Edite Malkoč (20) iz Bosanske Krupe, a kojoj je u rodnom gradu dženaza klanjana juče, uz neopisivu tugu.

Studenti su iz Sarajeva poručili da će pratiti kompletan slučaj procesuiranja Sefića, a ukoliko uoče nepravilnosti ponovo će izlaziti na proteste. Protestovali su i juče popodne brojni građani ispred zgrade Vlade KS.Ranije je Vlada KS zatražila smjenu policijskog komesara Vahida Ćosića. Pritom je federalna vlada juče prihvatila inicijativu za izmjenu propisa radi pooštravanja kaznene politike za počinioce krivičnih djela u saobraćaju.

Za vozača koji ostavi bez pomoći osobu kojoj je povredu prouzrokovao, predložena je kazna od tri do deset godina, umjesto dosadašnje novčane kazne ili kazne zatvora do jedne godine.I u drugim kantonima su oprezni, pa je tako gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović pozvao Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i pravosudne organe na pojačane mjere zaštite pješaka.

(Kliker.info-NN)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku